NEVEN CIGANOVIĆ

Balkanština i trash na hrvatski način

02.06.2009 u 11:30

Bionic
Reading

Tek što se vratio s puta po Makedoniji, Cigija su natrag na Balkan katapultirali domaći glazbeni i TV spektakli Hrvatski radijski festival i Farma

Pregledavši obje festivalske večeri, Cigi je shvatio kako u biti i nije pobjegao dovoljno daleko od balkanštine, jer ono što se na malim ekranima događalo za vikend i nije ništa drugo doli hrvatsko koketiranje s južnim nam susjedima.

HRF, nažalost, više je nalikovao na slične produkcije koje nam kabelskim putem naši balkanski susjedi serviraju s TV Pinka pod imenom 'Grand parada'. Većinu pjevača koji su se obje večeri redali mogli bismo slobodno strpati u jednu zajedničku kategoriju, tzv. 'folkeri', neke zbog pjesmuljaka koje su pjevali, a druge jer su se nedostatak etno momenata u pjesmi trudili nadoknaditi svojim turbofolk stylingom.

Cigijev 'back to the Balkan' vikend odlično je zaokružila nedjeljna epizoda realityja Farma, u kojem smo prvi put u povijesti hrvatskih realitya napokon smo imali pravi cat fight, ali i jedno vjenčanje.

Pod dojmom intenzivnog vikenda Cigi se pun elana bacio na pisanje, a što je napisao, pročitajte u novom postu na njegovom blogu Plastik Fantastik