STREET STYLE POTVRDA

Bajkerske jakne ponovno su in, a ovako ih se najviše isplati nositi

13.04.2023 u 14:15

Bionic
Reading

Postoje neke stvari iz ormara kojima se modna industrija uvijek iznova vraća, a bajkerska jakna jedna je od njih

Budući da je riječ o jednoj od najomiljenijih jakni u ženskoj garderobi, njezin klasični dizajn lako je uzeti zdravo za gotovo, no ove sezone dobra stara bajkerica zaradila je neodoljiv makeover.

Polazeći od različitih referentnih točki, ova legendarna jakna postala je neophodnim komadom za bilo koji modni scenarij s kojim ćete se susresti ove godine.

  • +5
Smeđe jakne od kože Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Uzmimo za primjer aktualnu kolekciju modne kuće Saint Laurent, u kojoj je dizajner Anthony Vaccarello s ovom klasičnom jaknom podigao eleganciju 80-ih do neistraženih visina – uglavnom zahvaljujući ugrađenoj podstavi na ramenima.

Predstavljene u paru s pripijenim haljinama do poda, bajkerske jakne postale su izrazito sofisticiran komad na reviji brenda.

Slavni Raf Simons, s druge strane, uporabio ju je kao završni dodir u stajlinzima preppy estetike, servirajući bajkericu predimenzioniranog stila preko košulja na kopčanje i mini haljina u paru sa štiklama.

U modnim mjesecima i na ulicama svjetskih prijestolnica, bajkerska jakna također je zablistala u brojnim stajlinzima i raznovrsnim komadima, što dovoljno govori o svestranom efektu ovog velikog modnog povratnika.

Street style inspiracija: Kako ove sezone nositi kožnu jaknu bajkerskog stila