ZAVOLJELI HRVATSKU

Amerikanci bi mirovinu rado proveli u Dubrovniku

03.05.2013 u 16:15

Bionic
Reading

Čini se da su Amerikanci toliko zavoljeli Dubrovnik da ga sada preporučuju svojim čitateljima i kao idealno mjesto za život u mirovini

'Ako tražite idealno mjesto za odlazak u mirovinu, koje će istodobno biti i avanturističko i opuštajuće, razmislite o emigraciji u inozemstvo', piše američki Huffingtonpost odmah na početku teksta u kojemu svojim čitateljima savjetuje da svoje zlatne godine provedu u Europi.

'Europa doista može ponuditi pristupačnije troškove života i stabilnost, da ne spominjemo bogati kulturni životni stil… Gradovi koje vam preporučujemo poznati su po svojoj prirodnoj ljepoti', piše popularni internetski portal.

Na listi preporučenih gradova našao se i naš Dubrovnik. 'S niskim troškovima života i bogatstvom prirodnih ljepota, Hrvatska je postala tražena i kao turističko odredište, ali i poželjno mjesto za umirovljenje. Raj smješten u istočnom dijelu Europe nije samo pitoreskan, nego i troškovno prihvatljiv, ali i siguran za turiste i stanovnike. Obalni grad Dubrovnik nudi najbolje od Jadrana - lagan tempo života, zapanjujući krajolik te bogatu kulturu', piše Huffingtonpost.

Uz Dubrovnik i Hrvatsku, preporučeni krajevi za sretnu mirovinu su i južna Francuska, Malta, Kopenhagen, Bruges, Bratislava, Costa Del Sol, Portugal, Irska i Beč.