PODRŠKA BORBI PROTIV SEKSUALNOG NASILJA

Amal zabljesnula na dodjeli Nobelove nagrade u kompletu vrijednom 15 tisuća kuna

10.12.2018 u 21:57

Bionic
Reading

Denisa Mukwegea i Nadiu Murad, dobitnike Nobelove nagrade koji se bore protiv korištenja seksualnog nasilja kao oružju rata, na dodjeli nagrada u ponedjeljak podržala je Amal Clooney, koja je za tu prigodu odjenula 15 tisuća kuna vrijedan komplet

Na svečanosti dodjele Nobelov nagrade 2018., koja se održala u ponedjeljak u Gradskoj vjećnici u Oslu, istaknuta odvjetnica za ljudska prava Amal Clooney pojavila se u sjajnom i za tu prigodu odvažnom kompletu od tvida.

Peplun jakna s remenom i suknja u kombinaciji vune i tvida dio su kolekcije Oscara de la Renta, za koje je potrebno izdvojiti više od 15 tisuća kuna.

Dobro raspoložena Amal, svoj je jednostavni outfit upotpunila dijamantnim naušnicama i sjajnim crvenim ružem.

Kirurg Denis Mukwege, koji je s iračkom aktivisticom za ljudska prava Nadiom Murad dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade za mir, osnovao je bolnicu u Demokratskoj Republici Kongo, kako bi pružio pomoć preživjelim žrtvama silovanja u ratu.

Nadia Murad, pripadnica je iračke religijske sekte Jezidi, koja je i sama preživjela seksualno nasilje nakon što su je zarobili militanti islamske države.

Nevolje Jezida privukle su pozornost posljednjih godina, pogotovo nakon što je Amal Clooney postala pravna savjetnica Nadiji Murad.

  • +2
Amal Clooney Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia