ZNAKOVI UPOZORENJA

Ako ovo primjećujete, vrijeme je da prekinete vezu

25.06.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Prije planiranja neke ozbiljnije zajedničke budućnosti, suživota ili braka, razmislite o znakovima koji mogu upozoravati na to da i niste izabrali najkompatiblinijeg partnera

Vjerojatno su svi barem jednom hodali s osobom za koju nisu bili sigurni da je baš za njih. Kemija je možda bila prisutna i frcale su iskre, ali kako je veza odmicala, neke razlike u karakterima, željama i očekivanjima isplivale su na površinu.

Neke znakove ne možete ignorirati.

Želite drugačije stvari u budućnosti
Možda u vrtlogu strasti na početku veze to nije bitno, no kada sagledate malo širu perspektivu, mogli bi imati ozbiljnih problema. Pitanje braka i pogleda na brak moglo bi biti jedan od znakova da ste oboje prije materijal za kratkoročnu vezu koju će jedno vrijeme podgrijavati strast. No na duge staze jednostavno niste kompatibilni.

Oboje ste tvrdoglavi
Biti tvrdoglav ponekad nije nužno loše, no kada je oboje u vezi tvrdoglavo i ne želi popustiti, očito ste naišli na zid i vrijeme je da svatko krene na svoju stranu.


Jedan je kućni, a drugi pustolovni tip
Ako je jedan od osoba u vezi sklona obiteljskom životu, klasičnog tradicionalnog tipa, a druga sklona lutanjima i pustolovnom načinu života, možda odmah trebate priznati da, unatoč strasti, u vašu vezu nije vrijedno ulagati.

Na različitom ste intelektualnoj razini
U kvalitetnoj vezi parovi se slažu na intelektualnoj i fizičkoj razini. Ako jedno voli Nietzschea i sluša operu, a drugo preferira lake note i videoigre, veza na duge staze možda je teže ostvariva, no uz velik trud, ne i nemoguća. Zajednički interesi i stajališta poželjni su, jer je jednostavno nužno da parovi mogu komunicirati na istoj razini.

Djeca
Vjerovali ili ne, najčešći razlog nekompatibilnosti parova različito je stajalište o djeci. Jedno možda uopće ne želi djecu, drugom je pak dovoljno samo jedno, a neki pak žele mnogobrojnu obitelj. Ako vam se mišljenja oko ovog važnog pitanja ne poklapaju, znak je da niste baš jedno za drugo.

Stav o monogamiji
Stav 'slobodne ljubavi' njeguju oni koji jednostavno ne vjeruju u monogamiju. Neki ljudi jednostavno žele iskusiti sve što im se pruža.
Ako ste monogamni, veza s poligamnom osobom može biti vrlo bolna. Samopouzdanje vam može doći u pitanje, svađe nećete moći izbjeći, a ovo su dva toliko različita stila života da je možda bolje da ne pokušavate jedno drugo uopće promijeniti.