NIKAD DOSTA

Ako mu ovo kažete, nećete pogriješiti

05.01.2014 u 08:38

Bionic
Reading

Nakon prve zaljubljenosti i leptirića u trbuhu, veza često zapadne u rutinu pa voljenoj osobi zaboravljamo reći neke osnovne stvari

Baš si seksi kad…

Kad partneru kažete da je seksi kada odmah riješi neki kvar u kući, umiri dijete dok ima temperaturu ili neplanirano otiđe u tjednu kupnju, to će ga odmah uzbuditi.

'Ovakve rečenice imaju posebnu vrijednost jer se njima ne trudite zavoditi, biti slatki ili neodoljivi, već hvalite njegove sposobnosti', objašnjava za O magazine kolumnistica Leigh Newman. Dodaje kako je iskrenost uvijek seksi u ljubavnim vezama i ne možete pogriješiti ako se tako osjećate u trenutku i imate potrebu pohvaliti ga.

Mirišeš isto kao kada smo se upoznali

Mnoge studije pokazale su da je miris itekako povezan s našim osjećajima prema drugima. Psiholog Jesse Bering sa sveučilišta Belfast objavio je studiju na tu temu i zaključuje da i zbog mirisa određene osobe osjećamo više ili manje za nju. Većina ljudi povezuje miris uz voljenu osobu bilo da se radi o nekom parfemu, svježe opranom rublju ili nekoj trećoj varijanti. Podsjetite voljenu osobu da i nakon toliko godina miriše kao prvi dan i uljepšat ćete joj dan.

Volim te iako…

U trenucima kada se osjećate umorno jer žurite na posao, jedva čekate da djeca zaspu ili imate neku treću obavezu, recite partneru da ga volite iako sada nemate vremena za njega. To su ključni trenuci u kojima se ponekad oba partnera osjećaju nepovezano i s vremenom mogu izazivati frustracije. Lako ćete ih spriječiti ako se sjetite ovakvih rečenica.

Hvala

Činjenica je da smo s vremenom puno pristojniji s drugim ljudima poput prijatelja ili kolega na poslu nego što smo sa svojim partnerom. Odnos jednostavno uzimamo zdravo za gotovo i zaboravljamo izreći hvala. Probajte se češće sjetiti ove geste i vidjet ćete koliko je partner zadovoljniji vezom.



Auto nije strašno razbijen, bitno je da si dobro

Svi imamo slabe točke. Neki će tako imati više manjih sudara kroz vozačku karijeru i svaki će partner djelomice lagati kada će reći da je sve u redu, ali podrška u ovakvim situacijama ukazuje na nešto drugo: partner vas prihvaća sa svim manama i nedostacima u cijelosti te ima razumijevanja kada napravite grešku jer zna da nije bila namjerna. Neće vam držati prodike i stat će uz vas u takvim prilikama.

Ovo radiš poput svojih roditelja

Ako ovakvu rečenicu kažete u pozitivnom smislu, partner će doživjeti dvostruku radost jer ste pohvalili njega i roditelje. Dakle, radi li se o strpljivosti koju je preuzeo od majke ili spretnosti u popravcima kakve ima njegov otac; ne možete pogriješiti s ovakvim pohvalama.