MNOGE ZABLUDE...

A jeste li ovo znali o ženskom tijelu?

23.05.2014 u 07:26

Bionic
Reading

Možda zvuči nevjerojatno, ali i u 21. stoljeću neki vjeruju da mogu otkriti je li žena djevica ili nije te da tijekom menstruacije nije moguće zatrudnjeti. Vjerujete li i vi u takve zablude?

Mislite da sve znate o ženama i njihovu tijelu? Razmislite još jednom! Neke stvari u koje vjerujete zapravo su zabluda. Vrijeme je da i to raskrinkamo!

Ženama je kvalitetan san važniji nego muškarcima

Žene koje zbog raznih razloga imaju nemirnu noć i loš san razdražljivije su, a u tijelu im se povećava razina inzulina te je veća mogućnost za razne upalne procese. Veliko istraživanje otkrilo je i da žene koje noću spavaju manje od pet sati imaju dva puta veće šanse da pate od visokog krvnog tlaka. Kod muškaraca to nije uočeno. San za ljepotu, ali i za zdravlje očito nije mit i žene bi o tomu svakako trebale voditi računa ako žele dug, sretan i zdrav život.

Nemoguće je otkriti je li žena djevica

Čak i korištenjem najmodernije opreme, liječnici ne mogu sto posto točno utvrditi je li žena djevica, pokazalo je to nekoliko istraživanja. Iako se na prvi pogled možda čini jednostavnim, činjenica je da ni najvećim stručnjacima nije lako pogledati duboko i vidjeti je li himen čitav ili ima rupu, posebno zato što u tom području ima mnogo rupa. Mnogi vjeruju i da žena tijekom prvog seksa krvari, ali to ne mora biti slučaj kod svake žene. Najvažnije je znati da je svaka žena različita pa imaju i različite himene. Kod nekih je elastičan, a kod nekih nije.

Tijekom menstruacije moguće je zatrudnjeti
Iako nije vjerojatno da će žena zatrudnjeti tijekom menstruacije, trudnoća je čudesna pojava pa katkad ništa nije nemoguće. Kada sperma dospije u žensko tijelo, može se umiriti i čekati jajašce za oplodnju i do tjedan dana. Ovulacija može uslijediti brzo nakon menstruacije, ali čak i tijekom krvarenja što spermijima daje veliku šansu za oplodnju, tvrde neki stručnjaci. Računanje plodnih i neplodnih dana stoga nije uvijek pouzdana kontracepcija, a parovi koji je koriste nerijetko neplanirano postaju roditelji.

Libido ne nestaje s menopauzom
Žene u menopauzi mogu imati raznih tegoba, ali smanjeni libido ne mora nužno biti jedna od njih. Dakle, promjena ne uključuje uvijek i spavaću sobu. Neka su istraživanja pokazala da žene u pedesetima često imaju vrlo bogat seksualni život. Istina je da valunzi i razdražljivost mogu utjecati na smanjenje seksualne želje, ali to je trenutačno neraspoloženje, a ne trajno i ne obilježava cijelu menopauzu. Žene koje ulaze u menopauzu ne moraju stoga reći zbogom seksualnom životu. Naprotiv!