VAŽNA LISTA

20 stvari koje svaka žena mora napraviti prije braka

18.11.2013 u 09:12

Bionic
Reading

Tijekom odrastanja mnogi maštaju o tome kako će im izgledati život kada se udaju, navrše 30, dobiju djecu… No obavljajući obaveze iz dana u dan, prepuštajući se rijeci života, nerijetko zaboravljamo na neke vrlo važne stvari. Ako vam je ulazak u brak na vidiku, potrudite se prije važne odluke postići ovih 20 ciljeva

Pod utjecajem one zbrke koja nastaje prilikom upoznavanja 'onog pravog' nerijetko zaboravljamo usredotočiti se na sve one dobre stvari koje sami možemo učiniti za sebe prije nego što započnemo bračni život, piše Huffington Post. Zbog toga razloga, prije nego što izgovori 'sudbonosno da', svaka žena trebala bi ostvariti sljedećih 20 ciljeva.

Putovati sa sestrom ili najbližom prijateljicom. Ne znači da to ne možete učiniti nakon udaje, ali brojne žene se slažu da u takvom putovanju prije braka ima nečeg oslobađajućeg.

Putovati s budućnim suprugom. Svatko se može slagati tijekom zajedničkog vikenda, ali ono što trebate provjeriti je hoćete li se slagati i tijekom cijelog tjedna provedenog zajedno, rješavajući sve prepreke i probleme koji vam se nađu na putu.

Patiti od slomljenog srca. Slomljeno srce i tužno završena ljubavna priča, iako vam se na prvu možda ne čini tako, na kraju vas učine jačima. Osim toga, naučit ćete da ljubav nikada ne uzimate zdravo za gotovo.

Ostaviti nekoga. Bilo da je to bilo ugodno, bilo neugodno iskustvo, činjenica da ste upravo vi odlučili prekinuti vezu poprilično osnažuje.

Dovesti financije u red. Brak i početak zajedničkog života poprilično su stresna situacija sama po sebi, a ukoliko se u to umiješaju i nesređene financije, sve nagovještava katastrofu. Stoga sredite svoje financije da ne bi na kraju završile vašem suprugu za vratom. Osim toga, to je preporučljivo učiniti i zbog svog mira.

Razgovarati s budućim mužem o financijama. Pobrinite se da imate jasno definirane dugoročne i kratkoročne ciljeve. Financije mogu biti velik povod za svađu i neslaganje, stoga treba pokušati uspostaviti ravnopravan odnos s obzirom na osobnu štednju i trošenje.

Živjeti sami. Ili pak s cimericama, no svakako prije braka valja isprobati život izvan obiteljskog doma. Samostalnost je najbolja stvar u toj situaciji, a osim toga, tijekom zajedničkog života više ćete cijeniti sve što vaš suprug doprinosi.

Živjeti s partnerom. Zajednički život prije braka svakako je odlična 'pokusna vožnja' za vaš brak.

Imati ljetnu avanturu. Možda je prekinuta odmah poslije ljeta, ali sjećanje na tu avanturu zauvijek će ostati slatko.

Naučiti kuhati. Ne zato da biste postali domaćica, već je to sasvim opravdana vještina kojom ćete se moći prehraniti.

Hvalite sami sebe. Jer vi to možete i trebate.

Barem se jednom žestoko posvađajte s budućim suprugom. Nakon toga se pomirite, jer dobro je znati da možete prebroditi krize te ostati zajedno.

Izaći na puno spojeva. Serijski monogamisti nerijetko osjećaju da su nešto propustili jer su preskakali brojne dobre, loše, smiješne i neopisive spojeve. Suočite se sa svojim najvećim strahom. Bilo da se radi o skakanju padobranom, ronjenju, javnom nastupu – opustite se i srušite granice.

Usredotočiti se na svoje obrazovanje. Naravno da ne morate prekinuti obrazovanje u braku, no ukoliko steknete diplomu prije braka, imat ćete više slobodnog vremena te se možete posvetiti braku i suprugu i usredotočiti na daljnje napredovanje.

Napraviti prve korake u karijeri. Započnite rad na izgradnji karijere, a argumenti su slični kao i u slučaju obrazovanja.

Odrediti svoj stav o djeci. Ovo je jedno od najvažnijih pitanja u braku, a prije nego što uplovite u bračnu luku svakako biste trebali porazgovarati o toj temi i provjeriti imate li iste želje i ciljeve.

Dovesti u red važne segmente. Počnite živjeti zdravo, pravilno se hraniti te, ako je potrebno, smanjite unos alkohola.

Upoznati sami sebe. Ovo se podrazumijeva, jer da biste mogli dijeliti život s nekime te reći što želite i trebate, nužno je poznavati sebe.