UPOZORENJA U RANOJ FAZI

15 tipova muškaraca koje trebate izbjegavati

07.03.2013 u 09:35

Bionic
Reading

Proučite kako se na početku veze ponaša muškarac s kojim planirate ozbiljniji vezu, jer neke male navike znaju narasti do monstruoznih dimenzija. Evo nekih ozbiljnih znakova da biste trebali pobjeći a ne usidriti se

On je sladak, zabavan, pametan i ne možete prestati razmišljati o njemu. Već maštate tri koraka unaprijed, u mislima planirate vjenčanje, djecu i kuću s vrtom. Konačno, nakon svih ovih godina, pronašli stesavršenog. Osjećate se sretno i sigurno, zar ne? Nemojte žuriti. Iako se mnogi muškarci čine idealnima i prvih nekoliko tjedana, pažljivije promatranje može otkriti znakove upozorenja koji kažu da biste trebali izbjegavati odnos s tom osobom.

Prepoznajte ih prije nego što bude prekasno, jer alternativa ponekad nije sjajna, piše Huffington Post. Prečesto ignoriramo očite znakove upozorenja koji ukazuju na potencijalno lošeg odnos već u procesu upoznavanja, no ti mali problemi ne nestaju. Većina se opasnih uzoraka ponašanja tijekom vremena samo pogoršava.

Umjesto da uskočite u ozbiljnu vezu s muškarcem za kojeg sumnjate da možda nije najbolji za vas, provjerite ovih 15 vrsta muškaraca s kojima treba izbjegavati ozbiljnu vezu.

1. Ne želi isprobati ništa novo
Ti muškarci s vremenom postaju stroži i krući. Hodanje s osobom koja odbija napraviti išta novo put je u dugotrajnu vezu koja je istodobno dosadna i jednolična. Potpuno je pogrešno pretpostavljati da će se on s vremenom promijeniti i stvoriti nove interese. To se vjerojatno nikada neće dogoditi.

2. Misli da trebate pokupiti tanjure nakon njega
Vi ste njegova partnerica, a ne posluga koju je unajmio. Muškarac koji očekuje da vi počistite stol nakon jela, pokupite njegovu odjeću i vodite brigu o njemu, tretirat će vas kao da ste mu mama ostatak života.

3. Lovac na povoljne ponude
Oprez ne škodi kod muškaraca koji u ranoj fazi veze stalno traže povoljne ponude i kompariraju cijene. Iako svatko voli bolje i jeftinije proći, pravi muškarci neće to pokazati dok se udvaraju ženi. To su znakovi da će vjerojatno biti vrlo škrti u vezi.

4. Tip koji stalno gleda utakmice
Nema ništa krivo s ležanjem na kauču i gledanjem sporta. Mnogi dečki to rade. Ali to nikada ne bi trebao biti alibi da ne preuzme odgovornost u vezi ili da gledanje utakmice uvijek ima prednost pred obiteljskim obvezama. Postoji velika razlika između onih koji vole sport i onih koji su njime opsjednuti. Odaberite muškarca koji zna razliku.

5. 'Što je za večeru, draga'

Očekivati kuhani obrok svaki večer ozbiljan je znak da ćete biti u neravnopravnoj vezi. Ponavljamo, vi niste njegova kućna pomoćnica. To bi trebao biti doprinos obiju strana, čak i ako taj doprinos nije uvijek ravnomjerno raspodijeljen. Trud i dobra volja su ono što se računa.

6. Romantika mu je u slobodnom padu

Mnogi se muškarci trude pokazati sve svoje trikove u fazi upoznavanja, ali kod nekih se oko petog ili šestog izlaska javlja se čudna lijenost. Iako nitko ne očekuje da će svaku večer planirati izlazak u restoran s pet zvjezdica, romansa ne bi trebala odjednom nestati. Ove promjene u njegovom trudu mogu navijestiti kakav će biti za koju godinu.

7. Pao je seks, više se ne mora truditi
Uvijek obratite pažnju kako se ponaša muškarac nakon što ste prvi put vodili ljubav s njim. Ako mu je doista stalo do vas, on će se ponašati još bolje. Oni koji malo reteriraju nakon prvog seksa vjerojatno su samo to i tražili.



8. Želi da plaćate račune

Svaka osoba, bez obzira na spol, koja na početku veze traži da mu pomognete platiti račun, zapravo je velika opasnost. Ne dopustite da budete u situaciji da vas iskoriste. Ako već na početku počnete umjesto njega plaćati, taj će ton biti postavljen i u budućnosti.

9. Neambiciozan tip
Budite vrlo oprezni s muškarcima koji govore o velikim planovima vašeg zajedničkog života. Neki tipovi bez ambicija prave se veliki igrači, ali na koncu često samo govore ono što znaju da žene žele čuti. Ništa nije krivo s muškarcem koji želi postati bolja osoba, samo morate biti sigurni da je on iskren.

10. Još uvijek živi s mamom

Kad muškarac od 27 godina živi kod kuće s roditeljima to je prihvatljivo samo pod uvjetom da se školuje ili štedi novac. No svatko tko radi već nekoliko godina i još uvijek živi s majkom nikad neće odrasti.

11. Nije baš od telefonskih poziva
Neki muškarci ne vole biti vezani za telefon, ali odgovaranje na vaše SMS-poruke ili telefonske pozive ne bi trebalo biti neugodno: to je opće mjesto ljubaznosti i poštovanja. Ako se ne javlja, to je alarm potencijalno sebičnog ponašanja.

12. Želi vas kontrolirati
Nasuprot tipu opisanom gore, postoje muškarci koji moraju znati gdje je 'njegova žena' svakog trenutka i moraju odobriti s kim se ona druži. Bježite od ovakvih tipova odmah.

13. Ne zna što želi
Jednog dana bi htio vezu. Sljedećeg, želi djecu. Dva mjeseca kasnije, nije više siguran u nijedno. Kad god se takva nesigurnost pojavi, zapravo vam je poslao šifriranu poruku 'ja želim brak, samo ne s tobom'. Otplovite dalje.

14. Stalno bi ostajao doma
Ako volite više boraviti u zatvorenom prostoru nego vani, možda je takav muškarac dobar izbor za vas. No muškarac koji na početku veze stalno sugerira da bi htio ostati doma i gledati film vjerojatno je lijen tip ili je s vama samo zbog seksa. To će samo pogoršati tijekom vremena.

15. Ne sviđaju mu se vaši prijatelji
Nijedan muškarac nije važniji od prijatelja. Ako im se oni ne sviđaju ili se odbija družiti s njima, odmah otiđite.