LEGENDA O JEZERU

Zmaj Murin zapalit će Rogoznicu

10.07.2015 u 19:19

Bionic
Reading

'Buđenje zmaja', jedinstveno uprizorenje antičke legende o jezeru Zmajevo oko u Rogoznici, autorsko djelo Borisa Bučevića, održat će se u subotu, 11. srpnja od 21 sat do kasnih večernjih sati duž rogozničke rive, od jezera Zmajevo oko i Marine Frapa, preko nove rive pa sve do stare rive gdje će se održati finalna scena dvoboja između Zmaja Murina i heroja Aristolesa

Kroz pet prizora koji će se odigrati na pet različitih lokacija u Rogoznici, gdje će i gledatelji biti sudionici igrokaza, uprizorit će se priča o istinskoj ljubavi koja preobražava svijet. To je priča o hrabrosti, ljubavi, odanosti i pobjedi dobra nad zlim. Gledatelji će imati priliku doživjeti bajkoviti svijet zmajeva, čarobnjaka, vitezova i djeva, te postati dio legende o nastanku veličanstvenog rogozničkog jezera Zmajevo oko, simbola vječne i istinske ljubavi.

Ovom jedinstvenom manifestacijom, koja se ove godine održava prvi put, želi se oživjeti i sačuvati legenda o nastanku jezera Zmajevo oko koja predstavlja kulturno-povijesno nasljeđe Rogoznice, s konačnim ciljem stvaranja prepoznatljivog turističkog proizvoda za područje Rogoznice i Šibensko-kninske županije.

U produkciji će, uz organizatora i nositelja projekta Orange produkciju, sudjelovati profesionalni plesači plesne škole Amber iz Splita i Rogoznice, artisti, žongleri, profesionalni glumci i glumice kao i amaterske skupine Artorius i KUD Podstrana.