filmski festival

Zlatko Vidačković dobio novi mandat umjetničkog ravnatelja Pule

  • Autor: M.P.
  • Zadnja izmjena 14.03.2019 08:42
  • Objavljeno 14.03.2019 u 08:42
Zlatko Vidačković

Zlatko Vidačković

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PFF

Nakon provedenog natječaja za umjetničkog ravnatelja najstarijeg domaćeg filmskog festivala, ministrica kulture na to mjesto imenovala je dosadašnjeg ravnatelja Zlatka Vidačkovića

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek imenovala je Zlatka Vidačkovića na dužnost umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala od dana 10. ožujka 2019. godine. Dužnost umjetničkog ravnatelja Vidačković je obavljao od studenog 2004. do veljače 2014. te opet od ožujka 2017. godine. Umjetnički ravnatelj zadužen je za predlaganje programa Festivala koji uključuje glavni program i prateće programe i manifestacije (industrijske i mrežne), izbornike pojedinih pratećih programa, međunarodne goste, naslove filmova za uvrštavanje u glavni i prateće programe, raspored projekcija filmova i sastav žirija Festivala, priopćeno je iz Festivala.

Zlatko Vidačković filmski je kritičar, urednik, sveučilišni predavač i producent filmskih manifestacija i programa. Magistar je novinarstva i doktorand na poslijediplomskom studiju informacijskih i komunikacijskih znanosti FFZG. Bio je predsjednik Hrvatskog društva filmskih kritičara od 2003. do 2008. te član žirija Međunarodne kritike FIPRESCI festivala u Cannesu, San Franciscu, Berlinu i Veneciji. Potpredsjednik je Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana FEDEORA te Međunarodne udruge filmskih novinara IPA (International Press Academy).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!