INFANT

ZKM-ova predstava 'Hinkemann' najbolja na novosadskom festivalu

04.07.2016 u 11:41

Bionic
Reading

Predstava 'Hinkemann' Ernsta Tollera u režiji Igora Vuka Torbice dobila Nagradu za najuspješniju predstavu u cjelini na 43. međunarodnom festivalu alternativnog i novog teatra INFANT u Novom Sadu, javili su iz Zagrebačkog kazališta mladih

Predstava 'Hinkemann' nastala po djelu njemačkog dramatičara Ernsta Tollera, u režiji Igora Vuka Torbice, i u izvedbi Zagrebačkog kazališta dobila je Nagradu za najuspješniju predstavu u cjelini na 43. međunarodnom festivalu alternativnog i novog teatra INFANT u Novom Sadu.

Ovogodišnji INFANT trajao je od 25. lipnja do 1. srpnja u Novom Sadu, u organizaciji novosadskog Kulturnog centra. INFANT je međunarodni kazališni festival i predstavlja jedinstven spoj nesvakidašnje kazališne interpretacije, neklasičnog pristupa glumačkog izražavanja i modernog jezika teatra, a ove godine se izvodio pod egidom 'Kolika je cijena slobode?' i bilo je izvedeno 10 predstava.

Predstava Hinkemann izvedena je na festivalu 30. lipnja i svojom kvalitetom osvojila je publiku i kritiku. Predstava Hinkemann je premijerno izvedena u studenome 2015. i jedna je od najuspješnijih predstava ZKM-a te je već pozvana na niz festivala u regiji i šire.