'Bad Blood'

ŽIVA objavila novi singl kojim najavljuje debitantski album

21.04.2023 u 10:34

Bionic
Reading

Lucija Ivšić, koja glazbu stvara kao ŽIVA, a na sceni je poznatija kao osnivačica benda Punčke, objavila je treći singl Bad Blood, kojim najavljuje izlazak debitantskog albuma

“Bad Blood” sadrži mračne sintisajzere i snažne ritmove koji pojačavaju sirovu emociju njenih slavonskih korijena i utjecaja darkwavea. Ovo je prva pjesma koju je ŽIVA sama producirala, a izazovno je to i ispunjavajuće iskustvo, kaže, koje je unaprijedilo njene sposobnosti pisanja pjesama.

"Bad Blood je intenzivno istraživanje borbe s unutarnjim demonima s kojima se svi suočavamo. I usprkos tome što je ŽIVA moj samostalni projekt i ogroman izazov, cijeli ovaj proces bi bio daleko teži da nema Anje Tkalec koja u pozadini prati svaki moj korak i pruža neprocjenjivu podršku", poručuje Lucija tj. ŽIVA koja trenutnu adresu ima u Australiji.

Izvor: Društvene mreže / Autor: n.n.

Prateći video režirao je i animirao Goran Nježić, multidisciplinarni umjetnik, filmaš i dugogodišnji Lucijin prijatelj, bubnjar benda ###, a donedavno i član benda Punčke. Prepoznatljivi vizuali i foto editorijali ŽIVE djelo su Martina Peranovića, talentiranog hrvatskog fotografa i grafičkog dizajnera, također njenog dugogodišnjeg prijatelja koji je zaslužan i za završni edit i tipografiju videa. Ž

IVA je s debitantskim pjesmama "Power" i "Dualism" ostvarila 6000 streamova, bila uvrštena na Top Australian Music liste i emitirana na međunarodnim radijskim stanicama, s recenzijama u nekima od najprestižnijih australskih glazbenih medija, poput The AU Review i TripleJ.

ŽIVA nastavlja probijati i brisati granice žanrova i etablirati svoj stil u glazbenoj industriji, a novi singl “Bad Blood” je samoizdan preko njezine izdavačke kuće Cereal Booking i uvod je u debitantski album koji će biti objavljen sredinom svibnja.

Singl “Bad Blood” dostupan je na svim streaming servisima.