RETROSPEKTIVA U MUO-U

Zbog velikog interesa produljena izložba J. Buić

10.08.2010 u 14:32

Bionic
Reading

Zbog velikog interesa publike izložba 'Jagoda Buić – retrospektiva', postavljena u Muzeju za umjetnost i obrt, moći će se pogledati do 5. rujna

Publika koja svakodnevno posjećuje retrospektivnu izložbu Jagode Buić, kao i brojnost uzvanika na svečanom otvorenju potkraj lipnja, ukazuju na uspješnost tog projekta.

Izloženo je više od 200 radova Jagode Buić. Po prvi put predstavljeno je čak 26 reprezentativnih tapiserija od kojih je većina posuđena iz uglednih inozemnih ustanova kulture u Francuskoj, kao što su UNESCO-a u Parizu, Muzej likovnih umjetnosti u Bordeauxu i FNAC (Centar za suvremenu umjetnost i skulpturu) u Parizu te iz Moderne galerije u Zagrebu i Galerije umjetnina Split. Uz tapiserije, predstavljene su skice za kostime te makete kostima i scenografija iz desetak predstava. Po prvi put predstavljeni su i kolaži te radovi u i na papiru, nastali posljednjih nekoliko godina.

Izložbeni postav čini izbor reprezentativnih radova iz opusa ove umjetnice svjetskog renomea, čiji su radovi zastupljeni u gotovo svim velikim muzejima suvremene umjetnosti. Izložba u MUO-u prilika je da se hrvatska javnost upozna s radom Jagode Buić, umjetnice koja proteklih četrdesetak godina najvećim dijelom stvara u Parizu.