glazbena novinarska nagrada

Završila je prva runda glasanja za peti Rock&Off, evo tko bi mogao slaviti u Tvornici kulture 3. veljače

23.12.2022 u 11:59

Bionic
Reading

Prvi krug glasanja za jubilarnu, petu nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock&Off je završio i poznati su kandidati koji su sve bliže tituli najboljih u 2022. godini. Žiri sastavljen od 87 novinara iz najvažnijih domaćih medija rekao je svoje, a nominacije za peti Rock&Off organizatori će najaviti na konferenciji za medije 12. siječnja 2023. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture

“I ove godine smo primili gotovo 2000 prijedloga u devet kategorija, a novinari su kao i svake godine skenirali scenu i u prvom krugu predložili sve glazbenike za koje vjeruju da su obilježili glazbenu 2022. godinu. Od imena koja su predložena će novinari u drugom krugu odabrati one nominirane te same dobitnike. S obzirom na navedena imena već sada možemo najaviti još jedan sjajni glazbeni program na ovogodišnjoj nagradi u Tvornici kulture. Zadovoljstvo nam je da nas već pet godina u promoviranju nedovoljno zastupljene rock&off scene prati naš partner Iskon”, rekli su predstavnici Rock&Off nagrade.

U kategoriji Album godine predloženi su: Barbara Munjas - "Right Place & Right Time", Chui - "Zagreb - Berlin", Edo Maajka - "Moćno", Ether - "Bitke na makovim poljima", Ivan Grobenski - "Apocalipstick", J. R. August - "Still Waters", Ministranti - “Rock je mrtav”, ST!LLNESS - "Kocka je okrugla", Šumski - "Kolobari" i Tidal Pull - "Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini”.

Za titulu Pjesme godine snage bi mogli odmjeriti: Bad Daughter - "Bite Your Tongue", Detour - "Nekad je bilo bolje", Eni Jurišić i Matija Cvek - "Trebaš li me", Goran Bare - "Život kao rijeka", Ivan Grobenski - "Community", Lu Jakelić - "Sjene", Mary May - "Don't Call Me Baby", Miach i Hiljson Mandela - "NLO", Ministranti - "Rock je mrtav", Pavel - "Dobra stvar", Tidal Pull - "Dobro jutro, Jenny Lewis", Vojko V - "Evo me opet".

Veliki prasak godine postat će netko od navedenih izvođača: Djeca!, Eliot Alma, Hram, Miach, Tidal Pull, Toni.Drama ili Ukleti Dukat.

Napeto je i u kategoriji Koncertnog izvođača godine, a natječu se Bad Daughter, Darko Rundek i Ekipa, Goran Bare & Majke, Hiljson Mandela, Hladno Pivo, Mary May, Pips, Chips & Videoclips, Porto Morto, Šumski, Tidal Pull i Vojko V.

###, Djeca!, Fire in Cairo, LHD, Ministranti, Sleepyheads, The Black Room i Tidal Pull natječu se za Rock&Off izvođača godine.

Pop&Off izvođač godine mogli bi postati Anna Moor, Bad Daughter, Barbara Munjas, BluVinil, Boris Štok, J. R. August ili Lu Jakelić, a u konkurenciji za Rap&Off izvođača godine natječu se Bore Balboa, Edo Maajka, Hiljson Mandela, Hram, Krešo Bengalka i Massimo Savage i St!llness.

Elektro&Off titula izvođača godine ovoga bi puta mogla doći u ruke Aklee Neon, Ether, Folklorelektra, Kooladea, Leut Magnetika, Petra Dundova, Seine ili Sun U, dok će Borna Šercar's Jazziana Croatica, Chui, Filip Pavić, Mimika Orchestra, Pavle Miljenović Quintet, Zmaj Orko Star i Zvonimir Radišić Trio odmjeriti snage u Jazz&Off kategoriji.

Nagrada Rock&Off je od 2018. godine nagradila niz izvođača, a postala je vrlo važna izvođačima i široj javnosti jer je izrasla u platformu iz koje je proizašlo nekoliko projekata - Mala škola Rock&Off novinarstva, Skener, Rock&Off turneja te Veliki Glazbeni Rock&Off kviz powered by Iskon.

"Najbolji tulum u gradu" odnosno centralna dodjela nagrada Rock&Off održat će se 3. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture. Ovogodišnji vizual nagrade Rock&Off, kao i vizuale prethodnih godina, potpisuju stalni suradnici nagrade Ana Nikolić Baće i Emil Šimik. Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.