NAGRADNJAČA

Zatvaranje Regionalnog ciklusa u Lisinskom

11.06.2013 u 09:47

Bionic
Reading

Nakon gostovanja Zagrebačke filharmonije u Beogradu, 5.1 listopada 2012. godine kojim je otvoren ovosezonski Regionalni ciklus Točka-Tačka-Pika, u petak, 14. lipnja 2013. istim koncertom, ovaj put u Zagrebu, orkestar Zagrebačke filharmonije zatvorit će Regionalni ciklus.

Zagrebačka publika uživat će u skladbi 'Samba da camera', višestruko nagrađivanom djelu hrvatskog skladatelja i predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Škotskoj fantaziji te 4. simfoniji u e-molu Johannesa Brahmsa.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će mladi i uspješni dirigent impozantne glazbene karijere, maestro Perry So dok će solistički dio koncerta pripasti virtuozu na violini, Feng Ningu

Perry So, sa svojih 31 godinu, već je pokorio najveće glazbene pozornice svijeta. Student komparativne književnosti i dirigiranja na prestižnom sveučilištu Yale, opredijelio se za dirigentsku karijeru. Dirigenski aranžmani odveli su ga u sve krajeve svijeta – debitirao je uz filharmonijeske orkestre Londona, Japana, Cape Towna, Novog Zelanda, Australije, Tajvana, a u Losangeleskoj filharmoniji postao je asistent jednog od najvećih dirigenata današnjice - Gustava Dudamela.

Solističku dionicu na koncertu imat će jednako mlad i uspješan, kineski violinist Feng Ning koji je svojom besprijekornom tehnikom i dojmljivom liričnošću već osvojio srca europske publike te s razlogom uživa ugled jedne od najvećih mladih zvijezda glazbene scene danas.

U subotu, 15. lipnja Orkestar nam kreće na put ka Ljubljani gdje će uz mestra Soa i violinista Ninga i slovenska publika imati prilike uživati u bezbroj glazbenih doživljaja i povećanu dozu glazbenog adrenalina!

Tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio 3x2 ulaznice!

Po dvije ulaznice su osvojili:

Mihaela Furda
Paulina Babić
Barbara Bujanić

Ulaznice se podižu na PRESS pultu u KD Vatroslava Lisinskog, na dan koncerta od 18:30 do 19:15h, uz predočenje osobne iskaznice.