HRVATSKI POVIJESNI MUZEJ

Zašto nije otvorena najavljena izložba o '45.?

01.03.2016 u 15:45

  • +23

Izložba '45 u Hrvatskom povijesnom muzeju

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski povijesni muzej

Bionic
Reading

Izložba Hrvatskog povijesnog muzeja '45.' pobudila je veliko zanimanje medija i šire javnosti mjesec dana prije otvaranja najavljenog za 29. veljače. Kako izložba u najavljenom terminu nije otvorena, provjerili smo o čemu je riječ

U sklopu ovogodišnje Noći muzeja Hrvatski povijesni muzej posjetiteljima je premijerno, programom nazvanim 'Ususret izložbi '45.', pružio uvid u izložbu u prostoru u kojemu ona nastaje.

Izložba, čije je otvorenje bilo najavljeno za ponedjeljak 29. veljače, posjetiteljima je trebala predočiti pregled ključnih događanja i procesa iz 1945. te u prvoj polovici godine obuhvaća razdoblje Nezavisne države Hrvatske, a u drugoj Demokratske federativne Jugoslavije i Federativne narodne republike Jugoslavije, uz predstavljanje tema iz vojno-političke povijesti, promjena društveno-političkog i ekonomskog sustava, represija u ratu i poraću te područje kulture, likovnost, kazalište, glazbu, znanost i film.

Kako izložba najavljenog datuma nije otvorena, a u međuvremenu je na čelno mjesto Hrvatskog povijesnog muzeja umjesto dotadašnje vršiteljice dužnosti ravnatelja Nataše Mataušić zasjela Matea Brstilo Rešetar, provjerili smo o čemu se radi.

'Otvorenje izložbe '45. kasni zbog tehničkih razloga i pomaknuto je na 10. ožujka, o čemu će javnost biti detaljnije obaviještena putem konferencije za medije dva dana ranije', doznaje tportal u Hrvatskom povijesnom muzeju.