INSPIRATIVAN GOVOR PISCA

Zašto je tako teško postići ljubaznost?

04.05.2014 u 10:32

Bionic
Reading

Američki pisac George Saunders, proslavljen svojim kratkim, mračnim, duhovitim i satiričnim pričama, esejima i dječjim knjigama, održao je kao počasni gost na Sveučilištu Syracuse govor studentima koji su upravo diplomirali. Njegovi savjeti klasi godine 2013, kojoj je i sam na svučilištu predavao kreativno pisanje, postali su viralni hit

U svom obraćanju Saunders se usredotočio na važnost ljubaznosti, napominjući kako 'u svom životu najviše žali za trenucima u kojima nije bio dobar i nježan prema drugima'.

Iako priznaje da se takvo nastojanje nekome može činiti lagano, istaknuo je da treba ulagati puno truda i razmišljanja u nastojanja da budemo bolji, 'zato što se do ljubaznosti, čini se, teško dolazi, a treba se proširiti na svaki aspekt života i djelovanja'.


George Saunders

Govor je objavljen i u književnoj formi, pod naslovom 'Congratulations, By The Way: Some Thoughts On Kindness', a grupa umjetnika iz Brooklyna okupljena pod imenom Serious Lunch napravila je ilustriranu verziju govora u kojoj je narator sam autor.

Mnogi tvrde da je nemoguće pogledati video inspirativnog govora bez suza ganuća. Probajte.