ZAVODI I ŠARMIRA

Zašto je Peugeot 'it' automobil?

13.11.2012 u 10:29

Bionic
Reading

Peugeotovi automobili zavode dizajnom, tehnologijom, šarmom te brojnim drugim karakteristikama koje ga čine 'it' automobilom

U vremenu kada se svaki proizvođač automobila svojski trudi da bude privlačan kupcima nije jednostavno pisati o samo jednom automobilskom brendu i ocijeniti ga kao pun pogodak, odnosno ono što se traži. No u slučaju Peugeota to i nije takav problem. Zašto? Zato što mi ljudi donosimo dojam o nekomu ili nečemu već na prvi pogled, odnosno u svega nekoliko sekundi. A Peugeotovi automobili osvajaju na prvu i vjerojatno je to razlog zašto će mnogi za njega reći da je to 'it' auto. No dizajn nije jedina privlačna karakteristika. Što ga još čini 'it' automobilom? Provjerite u nastavku.

Privlačan dizajn
Jedna od najprivlačnijih karakteristika Peugeotovih automobila je nesumnjivo dizajn. Neovisno o kojem modelu automobila je riječ, svaki se može pohvaliti iznimno lijepim dizajnom – jasne linije, privlačne konture, a opet zavodljiv i opasan izgled, čak i na manjim automobilima. Primjerice, legendarna 206-ica ulazi u kategoriju manjih automobila, ali zahvaljujući dizajnu plijeni pozornost svojim 'opakim' izgledom zbog kojega se može mjeriti i s puno moćnijim i većim automobilima.

Ljubimac žena
Upravo zbog privlačnog dizajna, Peugeotu su posebno privržene žene. Naime, dok muškarce više zanima ono što je  skriveno, žene 'padaju' na izgled i eleganciju. Peugeotovi automobili toga imaju napretek, a uz to su i funkcionalni. Vjerojatno se upravo zbog toga vrlo često može vidjeti ženu za upravljačem Peugeotovog automobila.



Prijateljski s prirodom

Prijateljstvo s prirodom danas je važnije nego ikada prije. Upravo zbog toga Peugeot puno pozornosti posvećuje kreiranju automobila koji će biti u prijateljskom odnosu s prirodom. Električni automobili naša su budućnost, no prijelaz s motora s unutarnjim sagorijevanjem na motor bez ikakvih emisija štetnih plinova zahtijeva prijelaznu fazu koju najbolje popunjavaju hibridni automobili. U Peugeotu to jako dobro znaju.

Šarm
Za razliku od mnogih drugih automobila, Peugeotovi se mogu pohvaliti šarmom. Teško je opisivati šarm nežive stvari, ali to je onaj osjećaj koji se javlja u vama dok gledate, primjerice, Peugeot 508 ili 208. Možete osjetiti radost u sebi, pa čak i ushit što ćete se voziti u njemu jer djeluje pouzdano, udobno, elegantno i privlačno. Ukratko, ima onaj šarm po kojemu je Francuska nadaleko poznata, a to se očito preslikalo i na automobile.

Moderni i urbani
Ako bi vas netko pitao kako treba izgledati moderan i urban automobil, najvjerojatnije bi mnogi od vas zamislili neki od Peugeotovih modela automobila. Kreirani su za ljude koji žive modernim načinom života i u potpunosti su prilagođeni njima. To je vjerojatno razlog zašto na gradskim ulicama nerijetko srećemo najrazličitije Peugeotove automobile.