KALIBAR BESTIVAL

Zadarski festival književnosti i kulture

17.09.2015 u 19:47

Bionic
Reading

KaLibar bestiVal, zadarski festival književnosti i kulture, održat će se od 18. do 20. rujna u dvorištu Kazališta lutaka Zadar (između sv. Dominika i Kazališta lutaka)

U svom trećem uprizorenju KaLibar bestiVal ponudit će etablirane književnike i umjetnike iz Hrvatske i Europe, rame uz rame s lokalnim umjetnicima.

Uz predstavljanje književnika i njihovih sjajnih knjiga, festival nudi i odlične koncerte, jednu izložbu, projekciju filma i kazališnu predstavu.

U petak vas očekuje otvaranje izložbe Alema Ćurina od 18 sati. U književnom programu koji moderiraju Kruno Lokotar, Adrijana Vidić i Stanislava Nikolić, od 19 sati gostuju Michel Bozikovic, Dorta Jagić, Želimir Periš, Edi Matić, Slobodanka Boba Đuderija. U 21 sat Vojo Šindolić i Kruno Lokotar predstavit će knjigu poezije Lawrencea Ferlinghettija i ediciju Beatblioteke HDP-a. Prvu večer ovogodišnjeg KaLibra privest će kraju Nimbus koncertom koji počinje u 22 sata.

Program u subotu počinje u 19 sati prikazivanjem dokumentarnog filma 'Još jednom'. Na tribini koja će uslijediti nakon filma sudjeluju autori Ana Opalić, Noah Pintarić, Mima Simić i Gabrijela Ivanov. Gosti su književnog programa, koji počinje u 21 sat, Iva Tkalec, Jelena Zlatar, Korana Serdarević, Roman Simić Bodrožić, Edo Popović, a moderatori Kruno Lokotar, Stanislava Nikolić Aras i Želimir Periš. Od 23 sata na programu je koncert Gatos del Mundo.

Nedjeljni program počinje u 19 sati promocijom knjige 'Lica i naličja ljubavi' na kojoj će uz autoricu Andreju Maltu sudjelovati Milan Zagorac i Tamara Modrić. Kazališna predstava 'Četiri priče: žene', u koprodukciji kazališta Joza Ivakić Vinkovci, Umjetničke akademije u Osijeku i osječkog Teatra 054, na rasporedu je u 19 i 20.30 sati. U predstavi glume Katica Šubarić, Sara Moser, Petra Kraljev i Petra Cicvarić, a režirao ju je, po tekstu Želimira Periše, Robert Raponja.