NAGRADNJAČE

Vodimo vas na Zagreb Film Festival

17.11.2016 u 11:28

Bionic
Reading

U najboljem europskom kinu, kinu Europa, u kinu Tuškanac te na još četiri gradske lokacije održava se četrnaesto po redu izdanje Zagreb film festivala.

Za svoj 14. rođendan Festival je pripremio više od 100 filmova te žanrovski i tematski najraznovrsniju ponudu dosad i stoga ne čudi da će ga, kao što poručuju ovogodišnji festivalski vizuali, pohoditi i neke monumentalne gradske ličnosti najrazličitijih profila, ali i više od 150 gostiju iz cijeloga svijeta.

Trideset i tri filma trči za Zlatnim kolicima (13 dugometražnih, 10 kratkih i 10 iz programa Kockice), a najbolji film iz programa Ponovno s nama, koji od ove godine postaje natjecateljski, provozat će se na Zlatnom biciklu. Natječu se i filmovi iz programa PLUS, koje će ocjenjivati teen žiri, a za najmlađe ZFF je pripremio program Bibijada by RBA koji starta već u nedjelju u kinu Europa u 11 sati projekcijom simpatične komedije Učitelj Twister na pozornici. Spomenuti program ove će godine 19. studenog u kinu Europa proslaviti 10. rođendan uz projekciju, tortu i poklone za najmlađe posjetitelje.

Tu su još i popularni programi Velikih 5, koji donosi čak dva finalista za tzv. europskog Oscara, Juliettu' Pedra Almodóvara i Elle' Paula Verhoevena te Dan LUX filma u sklopu kojeg će se moći pogledati i austrijsko-njemačka dramedija Toni Erdmann' redateljice Maren Ade, ovogodišnji rekorder po broju nominacija za spomenutu nagradu Europske filmske akademije; film za nagradu konkurira u kategorijama najboljeg filma, glumice, glumca, scenarija i režije.

Svi oni koji traže dobru filmsku zabavu moći će je pronaći u Frankopanskoj 22, adresi F22 – Nove akademijske scene te, u Dokukinu KIC-a, u kojem se održavaju projekcije besplatnih ZFF-ovih programa Čemu smo se smijali u socijalizmu te Mockumentarci.

Sve detalje o programu 14. ZFF-a moguće je pronaći na www.zff.hr

ZFF čitateljima tportala daruje:
- 2 ulaznice za OSLOBOĐENJE SKOPLJA u ponedjeljak 14.11., 19:00 h u kinu Europa (Varšavska 3)
   ulaznice je osvojila Ljiljana Stanić
- 2 ulaznice za KRALJ BELGIJANACA u ponedjeljak 14.11., 18:30 MSU (Avenija Dubrovnik 17)
   ulaznice je osvojila Lana Zubović
- 2 ulaznice za MOJA REVOLUCIJA u utorak 15.11., 16:00 h u kinu Europa (Varšavska 3)
   ulaznice je osvojila Ira Franić

- 2 ulaznice za FLAMANSKO NEBO u srijedu 16.11., 21.30 h u kinu Europa (Vrašavska 3)
   ulaznice je osvojila Zrinka Madunić

- 2 ulaznice za JEDAN OD NAS u četvrtak 17.11., 16:00 h u kinu Europa (Varšavska 3)
   ulaznice je osvojila Martina Levarda