Mala dvorana Lisinski

Vodimo vas na predstavu 'Sirena i Viktorija'

08.11.2019 u 14:59

Bionic
Reading

Predstava 'Sirena i Viktorija' - komedija koju publika obožava - 17. 11. u Maloj dvorani Lisinski!

Predstava 'Sirena i Viktorija' Teatra Rugantino, od premijere u siječnju niže same uspjehe kod publike i kritike. Ova moskovska priča dijeli s publikom mnoštvo nijansi muško-ženskih odnosa kao i post-tranzicijskih problema i upitnika. No, unatoč ozbiljnosti navedenih tema 'Sirena i Viktorija' je ispunjena smijehom, a u njoj, iz izvedbe u izvedbu, uživa publika i nagrađuje vrhunsku glumu Gordane Gadžić, Dubravke Ostojić i Mladena Vasaryja te režiju Filipa Grinvalda – velikim i dugotrajnim aplauzom.

Novopečena bogatašica Sirena obogatila se u tranziciji trgujući ponajviše stanovima i družeći se s kriminalcima te je naizgled pobjednica tranzicijskog maratona. U trenutku kad je posao tjera da nauči engleski, za instrukcije pronalazi doktoricu engleske filologije Viktoriju. Ženu koja je u tranziciji izgubila i status i posao i supruga. Žaleći je, nalazi joj preko oglasa žigola koji ispunjava sve fantazije. No, u alkoholnoj izmaglici bira krivi broj i u njezin luksuzni stan umjesto neodoljivog mladog pastuha stiže ne baš mladi astronom Konstantin, koji urušavanje idealistički ustrojenog svijeta preživljava šišajući pse po kućama...

Gostovanja u studenome predstava 'Sirena i Viktorija' započet će s Istrom (Umag 7. 11. i Medulin 8. 11). Sredinom mjeseca je u Sesvetama (16. 11.), a zatim u zagrebačkoj Maloj dvorani Lisinski (17. 11.) koju i dalje uredno puni (Sirena, Vika i Kostja uvukli su se pod kožu publici). Gospić je posljednje gostovanje u studenome (20. 11.) gdje će publika saznati što dvije dame utapaju u votki, zbog čega se prijateljice okreću jedna protiv druge, tko ispunjava sve fantazije, što se radi kad se otkrije zvijezda te što preostaje kad više ništa ne grije srce…

'Sirenu i Viktoriju' kritika hvali, a publika je oduševljena

Sanja Doležal, pjevačica i televizijska voditeljica: 'Sirena i Viktorija' izvanredna je predstava s briljantnim glumcima. Drago mi je da se krenulo u prikazivanje suvremenika, onog što je nama blisko, nekog tko super ocrtava kroz što prolaze tranzicijske zemlje. Svu nemoć i nesnalaženje u tim vremenima. Puno smijeha, ali i grča u želucu, dokaz je da se kroz komediju zabune gledatelj može držati prikovan za stolac cijelo vrijeme.

Davor Dretar Drele, televizijski i radijski voditelj: Budući da se slabo razumijem u kazališnu kritiku, ne znam točno objasniti zašto mi se tako jako sviđa 'Sirena i Viktorija', ali mi je jasno k’o dan da ću svima preporučiti da pođu i pogledaju. Vjerojatno zato što jako sliči na život, čas je smiješna, čas ozbiljna, čas komična, a na trenutak i tragična. Ako su mene, starog mizantropa i pesimista, ugodno opustili, nasmijali i zabavili, zašto ne bi i vas? Od svega srca preporučujem pogledati 'Sirenu i Viktoriju', barem jednom, a dozvoljeno je i više puta.

Više o predstavi:

Rezervacije ulaznica i info: rugantino@rugantino.hr; 01/555-4848

Online prodaja ulaznica

Čitateljima tportala darujemo 3x2 ulaznice za predstavu 'Sirena i Viktorija' (17. 11., Mala dvorana Lisinski u 20 sati), a dobitnici su Martina Filipović, Marijana Sladić i Slobodanka Miškulin.