teatar exit

Vodimo vas na predstavu 'Nevjerojatan događaj'

02.04.2019 u 09:55

Bionic
Reading

U virtuoznoj kazališnoj i glumačkoj igri, punoj kalamburičnih zapleta u stilu suvremene komedije dell' arte četvero novih mladih glumaca – Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički transformirat će se pred vama snagom svog talenta i zavidnom vještinom u više od dvadesetak likova koji su se jednog dana našli u vrtlogu nevjerojatno turbulentnog događaja u vašem gradu

Saznat ćete kak jedan taksist baš tog dana ni imal sreće... i kak se promotorica zdravog života našla na fasadi i skočila s trećeg kata...i kak je zaposlenica Zoološkog vrta liznula žabu...i koga je antropologinja i uvažena znanstvenica optužila za gerontrocid.... i kako je otpuštena radnica mesne industrije spašavala susjeda od infarkta.... i kako je zbog izvanrednih vijesti i kriznog stanja prekinuta TV emisija Global.... i što se dogodilo u jednom Night clubu kad je reprezentativka ženskog nogometa prvi put obukla štikle... i sve to i još mnogo više....

Predstava Nevjerojatan događaj, na rubu zbilje i fikcije, istine i mašte, problematizira našu istraumatiziranu stvarnost, sve težu i za mnoge nepodnošljivu svakodnevnicu, borbu da se opstane i izvuče iz neplaćenih računa, kredita i minusa, narušenih odnosa, samoće, i svih nemogućih ali bolno stvarnih problema i bezizlaznih situacija tranzicijskog neo-liberalno kapitalističkog vremena koje živimo.

Svi su ti problemi upisani u živote sedam glavnih i još petnaestak sporednih likova koje ćete upoznati tijekom predstave i koji će vam ispričati svoje istovremeno smiješne i tužne priče i razotkriti pred vama i ono što nikome ne mogu, nemaju ili ne bi rekli – jer pozornica je, vjerujemo, ono mjesto gdje možemo i moramo do kraja razgolititi i stvarnost i našu intimu, nasmijati se do suza tuđim i svojim slabostima, glupostima, pa i nesrećema – gdje se možemo rasteretiti, utješiti, osvijestiti i zajedno doživjeti i trenutke katarze.

  • Redateljica: Ivica Boban
  • Glume: Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić, Erna Rudnički

NAGRADE:

8. GUMBEKOVI DANI, 2015.

  • Erni Rudnički dodijeljena je nagrada za najbolju žensku ulogu za uloge u predstavi Ivice Boban Nevjerojatan događaj

22. FESTIVAL GLUMCA, VUKOVAR 2015.

  • Erni Rudnički dodijeljena je nagrada za najbolju žensku ulogu za uloge u predstavi Ivice Boban Nevjerojatan događaj

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA 2015.

  • Erni Rudnički dodijeljena je Nagrada hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika – drama- ženska uloga

https://teatarexit.hr/predstave/nevjerojatan-dogadaj/

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za predstavu 'Nevjerojatan događaj' koja igra u subotu 6.4. u 20h u Teatru EXIT. Dobitnik je Vlasta Paulić.