NAGRADNJAČE

Vodimo vas na koncert Perpetuuma Jazzile u Zagrebu

02.03.2016 u 09:37

Bionic
Reading

Pripreme za koncert zbora Perpetuum Jazzile koji će se 14. ožujka dogoditi u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u punom su jeku, a članovi ovog planetarno popularnog slovenskog zbora najavljuju predstojeći koncert koji je dio njihove europske turneje, kao pravu vokalnu ekstazu

'Sinergiju koja se stvara na svakom našem koncertu u dodiru s publikom, nazvali smo vokalnom ekstazom jer mi svaki koncert, s publikom tako i proživljavamo. Perpetuum Jazzile, kako već i samo ime kaže je naprosto - nezaustavljiv. Svake godine stvaramo nove vokalne kreacije, obrade različitih svjetskih hitova i vlastitih kompozicija. U Lisinski dolazimo nakon dvije godine, a pored naših najuspješnijih hitova u Zagrebu ćemo 14. ožujka zapjevati još puno novih pjesama', najavljuje Tomaž Cör, 2. tenor zbora Perpetuum Jazzile.

'Ljudski glas je nevjerojatan instrument koji je moguće koristiti na različite načine. A tek kad si u takvoj jedinstvenoj vokalnoj grupi kao što je Perpetuum Jazzile, možeš naučiti kako svoj glas koristiti za oponašanje različitih instrumenta i u velikoj grupi pjevača zajedno stvoriti čitav big bend samo na osnovi glasova. Upravo to je specifičnost našeg zbora Perpetuum Jazzile u kojem trenutačno a capella pjeva pedeset pjevačica i pjevač. No ono što nas stvarno čini jedinstvenim zborom zapravo je naša grupna energija. A tajna ove energije je prijateljstvo i potpora koja se je razvila kroz dugi niz godina. Mi na bini zaista uživamo svi zajedno i ljudi to osjete. Ako nas bolje pogledate na koncertu, primijetit ćete da nitko od nas nikada nema notne zapise u rukama, sve pjesme pjevamo napamet, i unutar zbora se posebno ohrabruje individualnost svakog od pjevača. Ako ti je do smijeha, smij se, ako ti je do nekih individualnih koreografija, zašto ne – daj si oduška. Da sažmem, naš je moto uvijek – Budi drugačiji i ponosan na to', otkriva Cör koji je punih četrnaest godina član zbora Perpetuum Jazzile. Zbor, inače, postoji već više od trideset godina. No do 2009. za ove vrsne vokaliste nije se znalo izvan slovenskih granica, a onda su preko noći stekli globalnu slavu.

'Godine 2009. na YouTube smo postavili našu obradu 'Africe', velikog hita grupe Toto koji do danas ima već preko 18 milijuna pregleda. Odjednom su nam počeli stizati mejlovi fanova i podržavatelja sa svih strana, no mi zapravo nismo shvaćali što se događa sve do trenutka kad nam je stigao e-mail Davida Paicha, člana grupe Toto. Napisao nam je da mu je toliko prijatelja skrenulo pažnju na našu obradu 'Africe' da je morao sam pogledati klip i onda je nastupilo oduševljenje cijelog benda. Od tog se trena sve promijenilo i tri godine kasnije već smo u Italiji nastupili s Totom na njihovoj turneji, a protekle smo godine pjevali 'Africu' s njima na koncertu u Ljubljani i i njihov veliki hit 'Rosanna'. Bilo je ludo i nezaboravno', kaže Tomaž.

Toto: 'Africa' u izvedbi Perpetuum Jazzile

Uz nezaobilaznu Africu, uz brojne pop, jazz, blues i  funk svjetske hitove, omiljene izvedbe koje na svakom koncertu Perpetuum Jazzile publiku obore s nogu su pjesme Avsenik Medley, True Colors i ABBA Greatest Hits, otkriva Tomaž, ali na domaćem terenu zbor svaki put oduševi i domaćim hitovima.

'Kada nastupamo u Hrvatskoj, Sloveniji i zemljama bivše Jugoslavije, publika jako dobro reagira i na lokalne pjesme poput 'Umirem sto puta dnevno' ili pak tradicionalnu makedonsku pjesmu 'Jovano, Jovanke', a za Zagreb pripremamo i nekoliko premijera', naglašava Tomaž Cör, koji će s Perpetuum Jazzile samo nekoliko dana prije nastupa u Zagrebu održati koncert u Parizu.

Ulaznice za predstojeći koncert Perpetuum Jazzile mogu se u pretprodaji kupiti po cijeni od 160, 180 i 200 kuna, ovisno o kategoriji sjedenja, a mogu se kupiti na blagajni dvorane Vatroslav Lisinski, u sustavu www.eventim.hr i www.ulaznice.hr.

Dobitnici 2x2 ulaznice su Kristina Gaura i Sanja Princip.
O preuzimanju nagrada dobitnici će biti obaviješteni putem e-maila.