OTVARA SE MUZEJ

Varaždin - grad u kojem spavaju anđeli

09.05.2011 u 09:51

Bionic
Reading

Budući Muzej anđela nazi se u ulici S. Strahimira Kranjčevića u Varaždinu, a otvorenje je zakazano za petak, 13. svibnja u 19 sati

Prvi u nas, a možda i u svijetu, Varaždin će uskoro imati "Muzej anđela" prema zamisli slikara Željka Prsteca. Taj samostalni umjetnik-slikar u povodu Međunarodnoga dana muzeja otvara tako nešto osebujno kao što je "Muzej anđela". Prstec je naslikao na tisuće anđela u svojim slikama, akvarelima i crtežima, na ilustracijama i samostalnim djelima. Umjetničke akcije Željka Prsteca niz godina odvijaju se pod geslom da je Varaždin "grad u kojem spavaju anđeli", pa nije čudno što se oni žele okupiti na jednom mjestu.

Slogan i zamisao o Varaždinu kao gradu u kojem anđeli spavaju zaštićena je autorskim pravima, a prepoznata je i u javnosti kao dio projekta Anđelinjaka. Tako Muzej anđela, u osnivanju, daje Varaždinu još jedno nezaobilazno mjesto posjeta ljubitelja anđela iz cijelog svijeta, ali i moguću turističku atrakciju. Slikar Prstec više od trideset godina stvara svoj svijet anđela. Oni su njegov zaštitni znak. A ima li što logičnije, nego da svojoj uspješnoj djelatnosti doda još jednu - da njegovi anđeli postanu ekskluziva.