U Vintage Industrial Baru

Uspješno otvoren V.B.Z.-ov Ljetni festival knjiga i autora

30.06.2021 u 13:21

Bionic
Reading

Jučer je uspješno otvoren Ljetni festival knjiga i autora u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, kojim V.B.Z. slavi 30 godina uspješnog rada

Prvog dana festivala svoju je novu knjigu predstavila Jadranka Pintarić, približujući nam svakodnevicu melankolika naslovom 'Dobro sam i ostale laži', a pridružile su joj se psihijatrica Ivana Kekin te urednica i autorica Ivana Rogar, nakon čega je Marina Šur Puhlovski promovirala roman 'Zbogom, djevojčice'., stoji u priopćenju.

Prvi festivalski dan završio je čarobnim putovanjem Iranom i putopisom Hrvoja Rupčića 'U zemlji plemenitih ljudi', o kojem je razgovarao s Vedranom Mlikotom i Vladimirom Šagadinom te nastupom veoma zanimljivog mladog sastava Bacchus Khan. Danas, u srijedu, 30. lipnja u 19 sati započinje se s promocijom prvog domaćeg pandemijskog romana 'Sami' Marinka Koščeca, s kojim će razgovarati književna kritičarka Katarina Luketić, urednik Drago Glamuzina i književnik Zoran Ferić.

U nastavku večeri, od 20 sati, održat će se promocija novog romana Drage Glamuzine 'Drugi zakon termodinamike. S Glamuzinom razgovaraju Zoran Ferić, književnik i urednik Roman Simić te književna kritičarka Jagna Pogačnik. Na kraju druge festivalske večeri posjetitelje čeka pjesnička poslastica – pjesnici i pjesnikinje uz moderaciju Vladimira Šagadina čitaju poeziju iz svojih novih zbirki pa će na pozornici Vintagea čitati Lana Derkač, Tomislav Domović, Andrijana Kos Lajtman, Irena Matijašević, Damir Radić i Marko Tomaš.