PODRUČJE ZASTOJA

Uskoro izložba na Titovom brodu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 24.05.2011 11:43
  • Objavljeno 24.05.2011 u 10:05
Galeb_pozivnica

Galeb_pozivnica

Izvor: Promo fotografije / Autor: avantgarde-museum.com

Na brodu Galeb u Rijeci bit će postavljena zanimljivu izložba naslovljena 'Područje zastoja: aktivistička umjetnost iz Kolekcije Marinko Sudac' od 4. do 18. lipnja

Izložba 'Područje zastoja' fokusira se na nemogućnost našeg društva da otvoreno prihvati, procijeni i iskoristi kulturnu baštinu nedavne prošlosti. Svojom koncepcijom povezuje potencijale dvaju naizgled nepovezanih i nedovoljno iskorištenih kulturoloških cjelina: broda Galeb i aktivističke umjetnosti iz Kolekcije Marinko Sudac.

'Izložba spaja brod i kolekciju koji su svaki na svoj način u tranziciji prema muzeju', rečeno je u najavi izložbe. Brod Galeb simbol je najviše aspiracije Titove socijalističke Jugoslavije kao nezaobilaznog i nezavisnog čimbenika međunarodne politike. Također je simbol Titove čuvene sklonosti lagodnom životu.

Kolekcija Marinko Sudac je neprekidno rastući fundus od danas preko 15.000 artefakata i dokumenata, nastalih između 1909. i 1989. godine.

Na izložbi 'Područje zastoja' bit će predstavljena aktivistička umjetnost iz Kolekcije Marinko Sudac. Među njima valja istaći djela Boris Bućana, Brucea Connera, Radomira Damnjanovića Damnjana,Brace Dimitrijevića, Nene Dimitrijević, Exata 51, grupe Gorgona, Tomislava Gotovca, Grupe OHO, Željka Kipkea i Jarosława Kozłowskog, Janka Polića Kamova, Ivana Kožarića, Aleksandara Srneca te brojnih drugih.

Za sve zainteresirane bit će organiziran besplatan autobusni prijevoz iz Zagreba s polaskom 4. lipnja ispred Muzeja Mimara u 16 sati i iz Venecije s polaskom s Tronchetta u 14 sati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi