VARAŽDIN

Unatoč recesiji, na Špancirfestu 1 600 izvođača

13.08.2009 u 13:08

Bionic
Reading

Više od 1600 izvođača iz čak 16 zemalja te oko 270 sati programa, ponuda je ovogodišnjeg 11. Špancirfesta koji će se održati u Varaždinu od 21. do 30. kolovoza

"Ovogodišnji Špancirfest obilježavaju kriza i recesija, pa su troškovi smanjeni za 20 posto. Unatoč tomu, nastojali smo održati kvalitetu, a u nekim segmentima, poput Festivala uličnih šetača, čak smo je i poboljšali", rekla je prilikom predstavljanja programa Branka Tropp, direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina, glavnog organizatora Špancirfesta.
Najavila je i brojne novosti na Špancirfestu, poput Glazbene klinike i Kreativfesta, gdje su više prostora dobili mladi kreativni umjetnici.

I ove su godine u ponudi 23 dječje predstave u sklopu "Hlapecfesta", te predstave za odrasle u dijelu koji nosi naziv "Komedijafest". Među ostalima, nastupit će glumačka družina "Histrioni" te "Epilog teatar" iz Zagreba.
Jedan od značajnijih dijelova programa i ove je godine "Pan ulica fest" koja nudi stotinjak programa, a nastupit će 30-ak performerskih skupina iz 12 zemalja.

U deset dana trajanja Festivala organizatori očekuju oko 160 tisuća posjetitelja.

Od poznatijih glazbenih imena, najavljen je nastup Massima, Zdenke Kovačiček, Luke Nižetića, Ede Maajke i Gustafa, a koncert posljednjeg dana održat će bend iz SAD-a "Creedence Clearwater Revived". Koncert će imati i Tony Cetinski u sklopu proslave 50 godina rada poslovnog sustava "Vindija", koji je jedan od glavnih sponzora Špancirfesta.
Inače, Špancirfest je ovogodišnji dobitnik statusa Superbranda za 2009. prema izboru stručne komisije te više od 20.000 glasača iz Hrvatske i inozemstva.