U 51. GODINI

Umro Predrag Vušović

17.02.2011 u 09:37

Bionic
Reading

Glumac Predrag Vušović koji je prije par dana doživio moždani udar jutros je preminuo u bolnici, potvrdili su iz njegovog matičnog kazališta Gavella

Poznati hrvatski glumac preminuo je u 51. godini života od posljedica moždanog udara zbog kojeg je bio hospitaliziran u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici. Vušovićevo kazalište Gavella uskoro će objaviti vrijeme komemoracije za glumca kojeg poznajemo iz brojnih kazališnih predstava, televizijskih serija i filmova.

Vušović je rođen 29. kolovoza 1960. u Kotoru. Osnovnu i srednju školu završio je u Dubrovniku, a od 1979. stalno je nastanjen u Zagrebu, gdje je pohađao Akademiju dramskih umjetnosti.

Od 1996. stalno je zaposlen u GDK Gavella kao glumac. Glumačku karijeru započeo je u kazalištu Mali Marin Držić 1972. godine ulogom Toma Sayera u istoimenoj predstavi, u režiji Krunoslava Šarića.

Prvu televizijsku ulogu Vušović je imao u seriji 'Putovanje u Vučjak' 1986, a širem je gledateljstvu postao poznat nakon uspjeha filma 'Kako je počeo rat na mom otoku' Vinka Brešana, s kojim je kasnije snimio i 'Maršala'. Među filmskim ulogama, tu su i one u 'Dvije karte za grad', 'Posljednja volja', 'Bogorodica' te 'Nebo, sateliti'.

Glumio je u mnogim predstavama, a u svom matičnom kazalištu Gavella zapažene su njegove uloge u 'Figarovoj ženidbi', 'Ribarskim svađama', 'Ženidbi', 'Richardu III', 'Zimskoj priči' i drugima .

Glumio je i u predstavama 'Kralj Ubu' , 'Mušica', 'Onaj koji govori da, onaj koji govori ne', 'Lov na bljedolikoga'. Na Dubrovačkim ljetnim igrama, na kojima je redovito sudjelovao, igrao je u predstavama 'Dubrovačka trilogija', 'Kafetarija', 'Dundo Maroje', 'Pljuska', 'Gnjida' i 'Mišolovka'.