LAPO LAPO

Ulična umjetnost našla dom u centru Zagreba

21.12.2015 u 13:26

  • +5

Otvoren prvi studio ulične umjetnosti Lapo lapo

Izvor: Društvene mreže / Autor: apo lapo

Bionic
Reading

Prvi studio ulične umjetnosti, Street Art Studio "Lapo Lapo" otvara se u ponedjeljak u središtu Zagreba, kao svojevrsni atelier otvorenog tipa i platforma za nezavisnu i inovativnu umjetnost.

Taj će se prostor otvoriti za "sve one koji razmišljaju 'izvan kutije' i stvaraju izvan granica konvencionalnih definicija likovnosti", najavljuju iz Street Art Studia.

Iza tog studija stoje već afirmirani domaći 'ulični umjetnici' Miroslav Petković (Modul) i Boris Bare (Pimp My Pump), čije su radovi godinama prisutni u javnim prostorima.

Petković slovi za veterana zagrebačke street art i graffiti scene, na kojoj djeluje proteklih dvadeset godina, a svojim se muralima dokazao i diljem regije. Svoje je likovno djelovanje proširio na kaligrafiju, 'lettering' i tipografiju,te je sada jedan od rijetkih koji se time specijalizirano bave.

Bare je dio umjetničkog kolektiva "Pimp My Pump", koji se proslavio oslikavajući brojne stare zagrebačke gradske pumpe za vodu, tzv. Franceke. Iako mu je to najpoznatiji projekt, koji je postao i svojevrsni zagrebački brend, Bare se umjetnički izražava i na drugim područjima - na brojnim gradskim zidovima te u primijenjenoj umjetnosti.

Uz radove tog umjetničkog u studiju "Lapo Lapo", koji se smjestio u prolazu Ilice 50, predstavit će se i oni s potpisom ostalih poznatih street art umjetnika iz Hrvatske i regije, među kojima su i Lonac, Stipan Tadić, Lunar, kolektiv R2D2, Djuvedj, 2Fast, Nikola Zorotović, Marko Zubak.