BOGATA SLAVONSKA LIKOVNA SCENA

U Županji: Ivanka Galić po drugi put izlaže svoje slike

14.05.2019 u 15:24

Bionic
Reading

U prostoru galerije Luž u Županji će se 23. svibnja održati druga samostalna likovna izložba talentirane umjetnice Ivanke Galić, supruge frontmena Opće opasnosti i ponajboljeg rock-vokala u Hrvatskoj Pere Galića

Izložbama su prethodile godine rada na zlatovezu, krojenju i šivanju, kao i kulinarskim istraživanjima, osobito u području slastica. Hvaljena autorica je na svom opusu samozatajno radila dugi niz godina a nakon prve vrlo uspješne izložbe održane u lipnju prošle godine (kada je ljubiteljima likovnosti predstavila 29 svojih slika), a sada Ivanka Galić predstavlja novu.

'Biti željen je jako lijepo, čovjeku milo. Biti željen i voljen je apsolutno nešto više, punije, srdačnije, emotivno nabijenije. Kad se sve to nadvije oko jedne osobe, onda je to znak da netko ponosno kroči ispod ovog neba. Kada je taj netko skroman i samozatajan, onda je oko njega i puno zadovoljnih ljudi, sretnih ljudi. Na sve ovo će mo dodati obitelj, djecu, supruga, unučad... Ta osoba čiji duh brzinom svijetlosti prelazi, ponore, pejzaže, svakodnevna događanja, smiraje,uzdisaje, bolne jecaje, suze i smijeh. Hrani nas pogledom, mazi nas dodirom svojih očiju, sluša, uvažava naš glas,stav i mišljenje. Sve to sakuplja u svojoj glavici i odlazi na dalek nepregledni put, diljem svijeta, planeta i svemira', stoji u katalogu s kojim se najavljuje izložba.