JUBILARNO IZDANJE

U Zagrebu zadovoljni odazivom publike na manifestaciju 'Noć kazališta'

18.11.2018 u 08:32

Bionic
Reading

'U manifestaciji 'Noć kazališta', koja se održala ove subote sudjelovalo je 18 zagrebačkih kazališta, a posjetom publike smo zadovoljni', izjavila je voditeljica projekta i glavna organizatorica 'Noći kazališta' Sandra Banić Naumovski

'Noć kazališta' održala se u 56 mjesta u Hrvatskoj, a tijekom večeri i noći stotinjak kazališta igralo je 120 vlastitih predstava', napomenula je Banić Naumovski.

Predstave prate i popratni programi - radionice, izložbe i druženja s umjetnicima. Osim nacionalnih i dramskih kazališta, naglasila je kako su u manifestaciji sudjeluju mnoge amaterske skupine te dramske skupine iz osnovnih škola.

Ove godine u 'Noći kazališta' sudjelovale su i nacionalne kuće - HNK Split, HNK Zadar, HNK Šibenik, HNK Rijeka te Istarsko narodno kazalište iz Pule, rekla je Banić Naumovski.

U središtu Zagreba četiri glumice i jedan glumac kazališta Gavella, odjeveni u barokne kostime, promovirali su manifestaciju 'Noć kazališta', koja je u kazalištu Gavella trajala do jutra. Glumci su pozvali Zagrepčane da u 'Noći kazališta' pogledaju u teatru u Frankopanskoj jednu ansambl predstavu i tri monodrame.

  • +3
Glumice kazališta Gavella promovirale manifestaciju Noć kazališta Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Noć kazališta oblik je sustavne popularizacije kazališne umjetnosti na svim izvedbenim razinama i za sve dobne skupine. U njoj sudjeluju nacionalna, javna i nezavisna kazališta, druge ustanove koje podupiru kazališnu djelatnost te skupine kazališnih amatera.

Deseta Noć kazališta održala se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i uz potporu Ministarstva kulture, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Zagreba te Gradskog ureda za kulturu.