U DELTALABU

U Rijeci otvorena izložba hrvatskih arhitektonskih ostvarenja u 2020.

01.09.2021 u 21:48

Bionic
Reading

Izložba godišnjih ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini otvorena je u srijedu u riječkom DeltaLabu, otvorenju je prethodilo predavanje Jane Perković "SPACE10".

Perković, Riječanka koja radi i živi u Danskoj, predstavila je laboratorij za dizajn i inovacije SPACE10, posvećen IKEI. Laboratorij je smješten u Copenhagenu gdje istražuje kako će u budućnosti izgledati naš svakodnevni život.

Na izložbi su predstavljena istaknutija hrvatska arhitektonska ostvarenja iz prethodne godine, izložba ostaje otvorena do 22. rujna.

Radove prijavljene na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini ocjenjivao je stručni žiri u sastavu: Ante Nikša Bilić, Helena Paver Njirić i članovi Stručnog savjeta UHA-e: Breda Bizjak, Tonči Čerina (voditelj), Ivana Ergić, Antonio Grgić, Ana Mrđa, Lea Pelivan i Ana Šverko.

Organizator riječke izložbe je Udruženje hrvatskih arhitekata, Društvo arhitekata Rijeka, Hrvatska komora arhitekata – Područni odbor Rijeka i DeltaLab – centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam.