STOTA PO REDU

U pulskom amfiteatru održana besplatna projekcija filma 'Tusta'

05.09.2020 u 23:45

Bionic
Reading

Svjetska premijera održana je na prošlogodišnjem Motovun film festivalu, da bi se potom isti prikazivao u projekcijama nezavisnih kina diljem Hrvatske, kulturnim centrima i multipleksima u regiji, kao i gostovanju na regionalnim festivalima dokumentarnog filma

Film 'Tusta' nagradila je i publika na 17. Liburnia film festivalu u Opatiji, a dobio je i nagradu za najbolji film u regionalnoj konkurenciji na DORF-u. Riječ je o djelu redatelja Andreja Korovljeva i zagrebačke produkcijske kuće Factum, a povodom svoje stote projekcije, održano je prikazivanje u pulskom amfiteatru.

Na projekciji su sudjelovali scenarist i redatelj Andre Korovljev, producent Nenad Puhovski i mnogi drugi koji su najzaslužniji za realizaicju filma.

Projekcija filma 'Tusta' Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

Film 'Tusta' priča je o Branku Črncu Tusti, pokojnom frontmenu pulskog punk benda KUD Idijoti, a u njemu govore članovi svih postava benda, istaknuti rock kritičari, glazbenici ex-Yu scene, ali i njegova obitelj, prijatelji i djelatnici brodogradilišta Uljanik, gdje je Tusta bio aktivni sindikalist.

Ono po čemu je ova stota projekcija bila posebna je i to što je bila - besplatna.