VRIJEDNO ARHEOLOŠKO OTKRIĆE

U Puli pronađeni ostaci antičkog broda

06.02.2013 u 20:34

Bionic
Reading

Prilikom radova na izgradnji obalnog kolektora u Puli, na dionici Flaciusove ulice na rivi danas su pronađeni antički ostaci drvene građe zbog čega su radovi privremeno obustavljeni

Na lokaciji koja se nalazi u neposrednoj blizini zgrade glavne pošte počela su arheološka istraživanja koja će utvrditi o kakvom je materijalu riječ i iz kojeg doba datira, a prema prvim pokazateljima mogla bi biti riječ o antičkom brodu.

'Oduševljen sam ali istodobno zabrinut. Ako je doista riječ o vrijednom arheološkom nalazu, tada možemo biti zadovoljni jer time na određeni način dodatno obogaćujemo povijesnu građu našeg grada i otvaramo nove mogućnosti njene valorizacije', istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Dodao je kako će se grad s konzervatorima dodatno konzultirati o načinu njegova očuvanja, poštujući stroga konzervatorska pravila i zakonske procedure.

'S druge strane, želim vjerovati da će se radovi u što bržem roku nastaviti kako se izgradnja obalnog kolektora ne bi dovela u pitanje', zaključio je Miletić.