LUTAJUĆI KRAJOLIK

U Muzeju suvremene umjetnosti postavljena nova izložba Mirjane Vodopije

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 23.06.2019 15:29
  • Objavljeno 23.06.2019 u 15:29
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Auto

Od 18. lipnja pa sve do 18. kolovoza u Muzeju suvremene umjetnosti može se pogledati posljednja izložba Mirjane Vodopije, pod nazivom 'Lutajući krajolik', koja koncepcijski tematizira prostor i njegove manifestacije kao fizičkog polja mogućnosti djelovanja i kao prostora uma, odnosno svijesti

U svojoj novoj izložbi, Mirjana Vodopija kroz predstavljanje novih i ranije realiziranih radova preispituje osobni doživljaj prostora, ukazujući na osjećaj slobode, ali i izloženosti u otvorenim prostorima naspram osjećaja zaštićenosti u ograđenim prostorima, interijerima, koji služe kao fizički i mentalni teritoriji osobne sigurnosti i ugode.

Kako je rekla kustosica iz MSU Zagreb, Martina Munivrana, ova izložba vodi vas na putovanje kroz različite krajolike i interijere, otvarajući potencijale za osobne doživljaje i percepciju granica vlastite slobode i našeg poimanja same biti slobode.

Izložba Mirjane Vodopije

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Na vrlo suptilan način Mirjana Vodopija progovara o vrlo osobnim temama i pitanjima vlastitog identiteta, konstruiranog kroz dekonstrukciju stvarnog života u interakciji s prirodom kao važnim čimbenikom konstrukta svijesti o samoj sebi. Primjenjujući osobne introspekcijske narative, Vodopija mijene prikazuje kroz prikaze i predmete iz svakodnevice, u fokus svojeg rada stavlja elemente prirodnog okruženja povezane s intimom sjećanja i osjećanja.

Unatoč naglašenoj estetici i minimalizmu njezina rada, umjetnica vrlo duboko progovara o važnim temama vlastitog postojanja i osobnog pozicioniranja pojedinca unutar vrtloga života. Kroz svoje umjetničke radove, kroz lutajući krajolik i naše pozicioniranje unutar krajolika Mirjana Vodopija nas usmjerava i vodi kroz osobne refleksije nas samih.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!