PROZAK & NA VRH JEZIKA

Tko su nove nade domaće poezije i proze?

19.03.2012 u 14:02

Bionic
Reading

U Kinu Europa večeras se dodjeljuju nagrade književnih natječaja Prozak i Na vrh jezika, a u okviru događaja bit će održana i pjesnička večer te predstavljene i neke od prijašnjih pobjednica od 2005. do danas

Književni natječaji Prozak i Na vrh jezika, prvi za poeziju, a drugi za prozu, od 2004. nagrađuju mlade pjesnike, do 35 godina, za neobjavljene zbirke proze odnosno poezije, i kada se vidi popis nagrađenih, jasno je da se često biraju pravi ljudi.

Među dosadašnjim pobjednicima na Prozaku i Na vrhu jezika su Olja Savičević Ivančević, dobitnica nagrade tportala za roman godine, Tanja Mravak, koju je pak nagradio Jutarnji list, pa cijenjeni mladi pjesnik Marko Pogačar. Naravno, spiritus movens cijelog projekta je urednik Kruno Lokotar.

U Kinu Europa u 20 sati održat će se proglašenje pobjednika Prozaka i na vrh jezika za 2011., no organizatori obećavaju i večer 'visokokaloričnog programa s mnogim poslasticama'. Govorit će pjesnikinje Tea Tulić i Antonija Novaković, a Marko Pogačar predstavit će još jednom svoju zbirku 'Predmeti'.