14. OŽUJKA

Svjetska glazbena senzacija Perpetuum Jazzile u Lisinskom

18.01.2016 u 09:56

Bionic
Reading

Istinska vokalna glazbena senzacija iz Slovenije - zbor Perpetuum Jazzile 14. ožujka stiže u koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski!

Perpetuum Jazzile posljednji su put punili Lisinski prije dvije godine, a u međuvremenu su svojim moćnim glasovima doista stekli globalnu popularnost i izrasli u glazbeni fenomen novijeg doba koji osvaja glazbenom sinergijom, snažnim ritmovima i bogatim harmonijama.  

Zbor izvodi mješavinu popa, jazza, gospela, bluesa, brazilske bossa nove, disca i funka, a u izvedbama se koriste najposebnijim instrumentima – isključivo svojim glasovima, kojim također simuliraju niz glazbenih instrumenata, uglavnom bubnjeve i udaraljke, pretvarajući se u  ljudski beatbox. Perpetuum Jazzile proboj na glazbenu scenu doživjeli su 2009. snimivši obradu skladbe 'Africa', hita američkih velikana pop-rocka, grupe Toto, a koja je u izvedbi zbora Perpetuum Jazzile na YouTubeu pogledana čak više od 40 milijuna puta.

Nakon 'Africe' proslavili su se i vrhunskimadaptacijama hitova a capella brojnih svjetskih izvođača, Davida Guette, Abbe, Michaela Jacksona, Lady Gage, Daft Punka, a s Totom su čak i podijelili pozornicu nekoliko puta, na zajedničkim koncertima. Inače, glazbeni je mentor zbora Perpetuum Jazzile Šveđanin Peder Karlsson, međunarodna legenda vokalnih izvedbi a capella i nekadašnji član poznatog vokalnog sastava The Real Group. Karlsson je čovjek koji je u karijeri radio s brojnim vrhunskim umjetnicima, uključujući Bobbyja McFerrina, Van Morrisona i Georgea Martina, a od 2011. vodi Perpetuum Jazzile. 

Senzacionalan i vokalno dojmljiv nastup zbora Perpetuum Jazzile redovito na svim koncertima okuplja publiku najrazličitijih generacija i jamči doista ekstatičnu atmosferu koja na trenutke, zbog euforije i sjajne atmosfere, podsjeća na rock koncerte. Prije zagrebačkog koncerta koji producira Tomislav Kašljević i Depromo Event produkcija, Perpetuum Jazzile će u sklopu aktualne turneje održati niz koncerata u Austriji, a potom ih očekuje nastavak turneje u Belgiji i Francuskoj.

Ulaznice za predstojeći koncert već su puštene u pretprodaju po cijeni od 160, 180 i 200 kuna, ovisno o kategoriji sjedenja, a mogu se kupiti na blagajni dvorane Vatroslav Lisinski, u sustavu www.Eventim.hr i www.Ulaznice.hr.

Toto: 'Africa' u izvedbi Perpetuum Jazzile