TUŽIT ĆE I CROREC

Štulić tuži srpskog izdavača i traži 75 tisuća eura

08.07.2013 u 21:32

Bionic
Reading

Štulić od izdavanja kuće traži najmanje 75 tisuća eura jer tvrdi da su prekršili njegova autorska prava

Prijevodi klasičnih djela antičke književnosti na suvremeni srpski jezik, koje je prije tri godine objavio poznati glazbenik Branimir Johnny Štulić, umjesto na policama s knjigama, našli su se u sudnici, javlja B92.

Štulić je tužio beogradskog izdavača Plato books tvrdeći da su višestruko tiskali ta izdanja bez njegove dozvole. Iako je suđenje trebalo započeti dana, odgođeno je, i to gotovo godinu dana nakon dizanja tužbe.

Štulić od izdavanja kuće traži najmanje 75 tisuća eura jer tvrdi da su prekršili njegova autorska prava. Njegov odvjetnik navodi kako je suđenje odgođeno četvrti put, a smatra da bi se takvi postupci koji se odnose na autorska prava trebali voditi po hitnom postupku.

U izdavačkoj kući Plato books tvrde da je prodana polovina dogovorene naklade, a da novog tiskanja nije bilo. Optužuju nekadašnjeg lidera Azre da tužbom pokušava dobiti besplatnu reklamu.

Štulić se sprema podnijeti još jednu tužbu i to protiv Croatia Recordsa. Tvrdi, naime, da je ova kuća objavljivala njegove radove bez njegove dozvole i to u razdoblju od 1985. godine do danas.