KALIBAR BESTIVAL

Što donosi prvi dan Festivala književnosti i kvalitete

18.09.2013 u 15:02

Bionic
Reading

U četvrtak, 19. rujna, u Zadru se prvi put održava KaLibar bestiVal, festival književnosti i kvalitete. Provjerite što nas očekuje prve večeri festivala

Tijekom bestiVala bit će premijerno predstavljene tri knjige iz tri žanra: zbirka priča 'Mučenice' Želimira Periša, zbirka poezije 'Bulevar narodne revolucije' Marka Tomaša i knjiga eseja 'Protiv svih nastava (parodije Predraga LucićaSinana Gudževića, te premijerno koncertno izveden album 'Human Reich'Damira Avdića

Također, bit će otvorena prodajna izložba Karika(tura) koja nedostajeMarija Jurjevića i Mučenice raznih autora/ica (prijedlozi za naslovnicu zbirke Želimira Periša).

Prvog dana festivala očekuje nas predstavljanje knjige 'Mučenice' Želimira Periša, zadarskog autora koji obećava i ispunjava obećanja i očekivanja, voditelja radionica kreativnog pisanja i dobrog pokretačkog duha ZaPisa. Kroz ulomke će predstaviti svoju sagu o Ženi, a na tribini sudjeluju: Gabrijela Ivanov, voditeljica portala Vox Feminae i Kruno Lokotar, urednik knjige.

Na književnoj večeri 'Mučenice live' koju moderiraju Mima Simić i Stanisava Nikolić Aras posjetitelji se imaju priliku družiti s autoricama: Suzanom Matić, Ivom Pejković i Norom Verde.

Osim ulomaka njihovih djela bit će pročitani i ulomci iz knjige Vide Borš 'Humor, a ne tumor', pokojne autorice koja je svojim zapisima o iskustvu borbe s rakom pobijedila smrt, a prihod čije knjige se usmjerava za edukaciju o raku.

Ženska večer bit će okrunjena koncertom grupe Drvena Marija, a nakon toga se održava afterparty u Caffe Galeriji Đina: DJ Hunter S. Tomaš: Strah i prijezir u Zadru, trash and roll party.

Više o programu provjerite na službenoj stranici KaLibar bestiVala.