HOROR I TRILER

Stephen King objavljuje dva nova romana

14.02.2014 u 14:47

Bionic
Reading

Majstor horora vraća se žanru koji ga je proslavio, nakon kratkog izleta u kriminalističku fikciju u romanu 'Mr. Mercedes'

Stephen King najavio je da objavljuje novi roman ove jeseni. Nova knjiga slavnog 66-godišnjeg pisca zvat će se 'Revival', a glavni protagonisti priče bit će karizmatični svećenik i glazbenik iz maloga grada.

'U gradu u Novoj Engleskoj, prije pola stoljeća, sjena se nadvija nad malenim dječakom koji se igra sa svojim limenim vojnicima. Jamie Morton podiže glavu i ugleda naočitog muškarca, novog svećenika. Charles Jacobs, uz pomoć svoje prekrasne supruge, promijenit će iz temelja lokalnu crkvu… Kad tragedija pogodi obitelj Jacobs, karizmatični svećenik proklinje Boga, izruguje se svim dotadašnjim religijskim uvjerenjima te je izopćen iz mjestašca šokiranog njegovim ponašanjem.

Godinama kasnije, Jamieja proganjaju njegovi demoni, ovisan je o heroinu, očajan i zaglavljen u lošim obrascima, i u tom stanju ponovno sreće Charlesa Jacobsa, što će ovaj put promijeniti njihove sudbine. Njihova veza postaje pakt koji prerasta ugovor sa samim Sotonom, a Jamie će tijekom vremena otkriti da su preživljavanje i opstanak kompleksne prirode i imaju brojna značenja', stoji u opisu radnje novog romana.

Triler 'Mr. Mercedes', priča o umirovljenom policajcu kojeg progoni ubojica, bit će objavljen u lipnju.