DONACIJA SLOVENSKOG VELEPOSLANSTVA

Slovenska književnost za hrvatske zatvorenike

24.01.2013 u 15:41

Bionic
Reading

Veleposlanik Republike Slovenije u Hrvatskoj Vojko Volk predao je pomoćniku ministra pravosuđa Republike Hrvatske i direktoru Uprave za zatvorski sustav Ivici Šimcu donaciju od stotinu knjiga slovenskih i drugih autora na slovenskom jeziku, koje će u nastavku biti podijeljene zatvorskim knjižnicama po cijeloj Hrvatskoj


'Na veleposlanstvu nam se nakupilodosta knjiga te smo odlučili ih donirati, ovaj put hrvatskom zatvorskomsustavu', rekao je veleposlanik Volk.

Današnja predaja zadnja je unizu donacija veleposlanstva koje je u protekloj godini dana financijskai druga sredstva namijenilo Dječjem domu u Zagrebu i Osnovnoj školi JureTurića u Gospiću.

Pomoćnik ministra Šimac zahvalio se nadonaciji koja će biti korisna, jer će slovenskim zatvorenicima u Hrvatskojomogućiti kontakt s materinjim jezikom.

Veleposlanik Volk i pomoćnik ministraŠimac razgovarali su o suradnji između Slovenije i Hrvatske, između ostalogi o skorom posjetu hrvatskog izaslanstva u Sloveniji gdje će obići ibio-elektranu u Lendavi budući da hrvatska strana razmišlja o sličnom projektuu okviru zatvora u Valturi kod Pule.