SAN POSTAO STVARNOST

Shakespeareovo djelo u Dubrovniku oduševilo publiku

23.06.2014 u 20:16

  • +4

'San ljetne noći' na dubrovačkom Lovrijencu

Izvor: Promo fotografije / Autor: Michel Sevel

Bionic
Reading

Dubrovačka publika ne može se zasititi jedne od najpoznatijih Shakespeareovih komedija. 'San ljetne noći' oduševio je sve koji su ga došli pogledati na Lovrijenac

'San ljetne noći' oduševio Dubrovnik! Poznati hrvatski i engleski glumci igraju jednu od najpoznatijih Shakespeareovih komedija, a premijernom izvedbom kazališnog spektakla na engleskom jeziku Dubrovnik se priključio brojnim svjetskim destinacijama u proslavi 450. obljetnice slavnog engleskog pisca. Već dva dana koliko se prikazuje ovo djelo nema slobodnih ulaznica, a odlična prodaja najavljuje vrhunsku debitantsku sezonu Midsummer Scene.

'San je u ovom slučaju doista postao stvarnost. Prepun Lovrijenac i oduševljena lica gledatelja dali su naslutiti da će u svojoj prvoj sezoni festival privući i više posjetitelja nego što smo očekivali. Glumci su zaista dali sve od sebe, a gosti su nasmijani do suza sretni odlazili kućama', izjavila je producentica Jelena Maržić.


Uprizorenje jedne od najljepših svjetskih komedija na prekrasnoj dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac predvodio je u glumačkoj i producentskoj ulozi Hrvat Filip Krenus koji se posljednjih godina etablirao kroz svoje kazalište u Londonu, a bio je prvi hrvatski glumac koji je zaigrao na pozornici Shakespeareova kazališta Globe. U predstavi se odličnim umjetnikom pokazao i engleski glumac Dominik Golding poznat i po ulozi u hit TV serijalu 'Downton Abbey'.

'Na kraju izvedbe svi smo plakali od sreće. Cijeli glumački ansambl ima posebnu energiju i jednostavno na sceni se osjećaju kao da glume godinama zajedno. Taj se spoj prenio i u srca gledatelja koji su ostali oduševljeni', izjavio je režiser Gary Wright.

Shakespeareovo djelo 'San ljetne noći' izvodi se do 28. lipnja 2014. na jedinstvenoj ambijentalnoj pozornici – dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac na izvornom engleskom jeziku. Ulaznice po cijeni od 240, 190 i 140 kuna mogu se kupiti online na www.midsummer-scene.com ili u TZ Grada Dubrovnika i Luži, kao i skoro svim dubrovačkim hotelima i agencijama, a u slučaju kiše, predstava se igra u kazalištu Marina Držića u Dubrovniku.

Popularna komedija prikazuje se u sklopu novog dubrovačkog festivala Midsummer Scene pripremljenog pod generalnim pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.