NA LOVRIJENCU

Shakespeare se vraća kući u Iliriju

16.06.2015 u 19:44

  • +9

Na tri kralja

Izvor: Promo fotografije / Autor: Andy Barker

Bionic
Reading

Nakon što je lani popraćen brojnim pozitivnim kritikama, kazališni festival Midsummer Scene i ove godine, od 20. lipnja do 4. srpnja, na dubrovačku tvrđavu Lovrijenac dovodi Shakespearea

Na ovogodišnjem festivalskom repertoaru predstava je 'Na Tri kralja ili kako hoćete', komedija o zamjeni identiteta, o društvenom položaju i, iznad svega, o ljubavi.

'Nama u publici jako je dobro poznato koliko smiješna i tragična može biti neuzvraćena ljubav. A sve to prati melankoličan ton obogaćen humorom ovog djela. Dodajte slučaj zamijenjenog identiteta, djevojku preodjevenu u mladića i dobit ćete savršenu šekspirijansku komediju', izjavila je redateljica Helen Tenninson, dodavši da je okružje tvrđave Lovrijenac savršena lokacija za ovo djelo, tim više što je Shakespeare smjestio 'Na Tri kralja' u Iliriju, na obalu današnje Dalmacije.

Glumačku ekipu predvodi Hrvat s engleskom adresom Filip Krenus, inače prvi hrvatski glumac koji je zaigrao na pozornici Shakespeareovog Globe teatra. Uz Krenusa, u osmeročlanoj glumačkoj postavi su Emma Fenney u ulozi Marie, Helen Millar u ulozi Olivije te Helen Watkinson u ulozi Viole. Kapetana igra Tom Michael Blyth, James Burton u ulozi je Curija, Jason Eddy igra Orsinija, a George Olivier je u čak tri uloge: Valentina, Feste i Sebastiana.

Posebnost su Festivala Midsummer Scene izvedbe na engleskom jeziku, zanimljive i turistima. Više informacija dostupno je na internetskim stranicama