ILUSTRIRANA PUBLIKACIJA

Šest godina T-HTnagrade@msu.hr u knjizi

20.11.2013 u 13:30

Bionic
Reading

Kao rezultat višegodišnje uspješne suradnje Muzeja suvremene umjetnosti i Hrvatskog telekoma nastala je knjiga T-HTnagrada@msu.hr koja će biti predstavljena u petak, 22. studenog, u Muzeju suvremene umjetnosti u Dvorani Gorgona s početkom u 19 sati

Višegodišnja suradnja Muzeja suvremene umjetnosti s Hrvatskim telekomom u nagrađivanju hrvatskih umjetnika za njihov umjetnički doprinos fundusu suvremene umjetnosti, rezultirala je publikacijom T-HTnagrada@msu.hr.

U sklopu ovog projekta tijekom šest godina, kroz pet velikih izložaba predstavljeno je 170 umjetnika i umjetničkih grupa te oko 200 radova.

U bogato ilustriranoj publikaciji prikazana je kronologija same ideje i njezine provedbe, odabrani i nagrađeni umjetnici i njihova djela, te biografije svih umjetnika koji su u od 2007 do 2012. bili odabrani na natječaju T-HTnagrada@msu.hr.

Publikacija ujedno predstavlja analizu niza pojava, situacija i razvoj suvremene scene, s jasnim pregledom recentnog stvaralaštva u Hrvatskoj.

Izdavač je Muzej suvremene umjetnosti, urednica je v. d. ravnateljice Snježana Pintarić, a za grafičko oblikovanje zaslužni su Juri Armanda i Karl Geisler – idejni začetnici vizualnog izgleda T-HTnagrada@msu.hr.

O knjizi će na promociji govoriti: Snježana Pintarić, v. d.ravnateljice Muzeja suvremene umjetnosti, Ivica Mudrinić, predsjednik uprave i glavni direktor Hrvatskog telekoma, Iva Rada Janković, viša kustosica Muzeja suvremene umjetnosti Vanja Žanko, kustosica i menadžerica u kulturi.