POSLOVNI PUT

Sedlar krenuo u Australiju promovirati film, ali mu na dan putovanja ukinuli vizu

22.11.2018 u 17:59

Bionic
Reading

Redatelju Jakovu Sedlaru ukinuta je viza za Australiju gdje je iz Los Angelesa trebao otputovati na višednevnu premijeru svog filma ‘Hrvati i Australija’

Prije puta u Australiju Jakov Sedlar boravio je u SAD-u gdje je promovirao film 'Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj: od Karađorđevića i Pribićevića do Vučića i Pupovca'. Prvu od desetak promocija filma 'Hrvati i Australija' trebao je odraditi u Melbourneu 23. studenoga.

Kad se na aerodromu u Los Angelesu htio ukrcati na let za Australiju, osoblje zračne kompanije priopćilo mu je da mu je viza poništena. Trenutno čeka povratak u Hrvatsku. Viza s kojom je već ranije putovao za Australiju, bila je važeća i vrijedila je pet godina, navodi portal Telegram pozivajući se na neslužbene informacije hrvatskog portala iz Frankfurta Fenix Magazina.

Isto se dogodilo i Velimiru Bujancu koji je na Facebooku napisao kako je vizu za Australiju dobio 26. listopada, ali mu je poništena na dan putovanja. Urednik i voditelj emisije 'Bujica' trebao je kao poseban gost pratiti Sedlara na njegovoj australskoj promotivnoj turneji.

'Kao neslužbeni razlog ukidanja vize spominje se činjenica da su obojica kao razlog svog dolaska u Australiju, navodno, naveli turizam, dok se odlazak na premijeru, izgleda, smatra, poslovnim putovanjem', piše Telegram.