ODLAZAK LEGENDE

Šale po kojima ćemo pamtiti Đuru Utješanovića

26.02.2013 u 19:43

Bionic
Reading

Filmski i kazališni glumac Đuro Utješanović, široj javnosti najpoznatiji po svojim nastupima u Večernjoj školi, umro je u 73. godini. Prisjetili smo se čime nas je sve nasmijavao tijekom svoje duge karijere

Glumac najpoznatiji po ulogama u serijama 'Najbolje godine', 'Lažeš, Melita', 'Smogovci' i 'U registraturi', Đuro Utješanović nakon studija je deset godina radio u kazalištu Gavella, a potom je odlučio napustiti kazališne daske.

Često je glumio u filmovima, i to najviše tada nepopularne uloge žandara i ustaša. Struka će reći da je najveći trag ostavio na Dubrovačkim ljetnim igrama, gdje je bez prekida nastupao gotovo tri desetljeća.

U novije vrijeme ostati će upamćen po ulozi tetka u Večernjoj školi Željka Pervana gdje je pokazao talent za improvizaciju. Zapažene uloge je ostvario u filmovima: Hajdučka vremena (1977), Vlakom prema jugu (1981), Krhotine (1991), Kadmrtvi zapjevaju (1998). Kratku, ali zapaženu ulogu imao je i u Oscarom nagrađenom filmu Ničija zemlja. Popularnost je stekao i u zabavnoj emisiji Hrvatske televizije Jel' me netko tražio, a sa sinom Dragom često je nastupao u kazališnim predstavama diljem Hrvatske.

Pogledajte neke Đurine poruke koje nas uvijek mogu oraspoložiti: