VRISAK

Rijeka u znaku srpske i slovenske književnosti

13.05.2013 u 10:38

Bionic
Reading

Na Riječkom festivalu autora vRIsak u ponedjeljak 13. svibnja gostuje Marko Pogačar, književnik koji će predstaviti svoju najnoviju zbirku pjesama 'Crna pokrajina' u Filodrammatici s početkom u 18 sati, a Balkanske veze u goste dovode Jurija Hudolina i Zvonka Karanovića

U okviru programa Balkanske veze Rijeka će ugostiti slovenskog autora Jurija Hudolina te srpskog pjesnika i prozaika Zvonka Karanovića.

Hudolin je jedan od najistaknutijih slovenskih pjesnika svoje generacije koji intenzivno sudjeluje u književnom životu regije te aktivno prevodi knjige hrvatskih autora na slovenski jezik. Na vRisku će predstaviti najnoviji roman 'Pastorak', objavljen na hrvatskom jeziku 2012.

Zvonko Karanović svoje pisanje bazira na iskustvima beat književnosti, filma i pop kulture. U Hrvatskoj su mu objavljene izabrane pjesme pod naslovom 'Tamna magistrala' (2008), a napisao je prvu trilogiju srpske književnosti u 21. stoljeću - 'Dnevnik dezertera' - koju čine romani 'Više od nule' (2004), 'Četiri zida i grad' (2006) i 'Tri slike pobede' (2009).

Program Balkanske veze počinje u 19.30 sati u Filodrammatici.