ZAGREBAČKA PROMOCIJA

Redovi za potpis Cecelije Ahern

03.09.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Nesvakidašnja gužva i dugi red za potpis obilježili su zagrebačko predstavljanje nove knjige Cecelije Ahern 'Hvala ti na uspomenama'

U najvećoj knjižari u regiji okupio se veliki broj poklonika djela spisateljice Cecelie Ahern, pretežno žena, djevojaka, tinejdžerica te pokojeg muškog ljubitelja.

Na pitanje zbog čega rado čitaju djela mlade irske spisateljice, inače kćerke bivšeg irskog premijera Bertieja Aherna, neki ističu čitkost i osjećajnost bez suvišne patetike, drugi pozitivan stav dok je dio ipak privukla holivudska uspješnica 'P.S. volim te' nastala prema istoimenom bestseleru Cecelije Ahern. Sama autorica najvećom kvalitetom svojih djela smatra 'priče s kojima se svi mogu poistovjetiti i koje su svima bliske, a bude nadu, te ih radije naziva beletristikom za žene nego li chick-litom'.Da je zaista riječ o tekstu prije svega namijenjenom ženama, dovoljnogovori Maybelline sjenilo koje se kao poklon dijelilo uzknjigu.

Možda je upravo ta nota 'književnosti light' više nego predstavnike književnosti, privukla domaće 'poznate face', pa su se u redu za potpis našle pjevačica Sanja Doležal i glumice Marija Borić i Sonja Kovač.

Suprotno očekivanju da će po druženju s autoricom uslijediti i uobičajeno predstavljanje hrvatskog izdanja romana 'Hvala ti na uspomenama', njega izuzev prodaje tiskanih primjeraka nije bilo. Prema riječima moderatora, pjesnika Ivice Prtenjače, 'spisateljica je imala želju zagrebačko gostovanje provesti u druženju s čitateljima, bez suvišnih govorancija'.

Cecelia Ahern i Marija Borić

Izrazila je tek zadovoljstvo brojem okupljenih i atmosferom hrvatske metropole.

Njezina četvrta knjiga ponovno donosi toplu priču o ljubavi i novom početku. U središtu radnje nalaze se Joyce Conway koja se sjeća stvari kojih se ne bi trebala sjećati i uporno je prati osjećaj već viđenoga te usamljeni profesor Justin Hitchcock, čije se sudbine isprepliću.

Cecelia Ahern rođena je 20. rujna 1981, diplomirala je novinarstvo i medije, a prvi roman 'P. S. Volim te' napisala u dobi od samo 21 godine te je to jedan od najprodavanijih prvijenaca u 2004. godini. Osim navedenih, autorica je hit knjiga 'Na kraju duge' i 'Da me barem možeš vidjeti'.