NIŽU SE REKORDI

'Ratovi zvijezda' zaradili milijardu dolara za samo 12 dana

28.12.2015 u 12:05

Bionic
Reading

Film 'Ratovi zvijezda: Sila se budi' zaradili su na blagajnama kinodvorana milijardu dolara u prvih dvanaest dana prikazivanja i time za jedan dan nadmašili rekord koji je do sada držao film 'Jurski svijet'

Iz kompanije Walt Disney priopćili su da je film prešao brojku od milijardu dolara u nedjelju, ostvarivši podvig u samo 12 dana. Prethodni film koji je najbrže došao do zarade od milijardu dolara bio je Universalov 'Jurski svijet', a njemu je za taj podvig u lipnju trebalo 13 dana. Treba spomenuti i da je u prilog 'Jurskom svijetu' išlo i rekordno dobro otvaranje filma u Kini, drugom najvećem svjetskom filmskom tržištu na kojega 'Ratovi zvijezda' stižu tek 9. siječnja.

Sedmi nastavak kultne SF sage 'Ratovi zvijezda: Sila se budi' zaradio je za Božić 49,3 milijuna dolara u kinima u Sjevernoj Americi i dvostruko premašio prošlogodišnjeg božićnog rekordera 'Sherlocka Holmesa' koji je zaradio 24,6 milijuna dolara. Film drži rekord i za najbolji drugi vikend sa zaradom od 153,5 milijuna dolara, a rekorde postavlja od prvog dana prikazivanja.

Film je ostvario i rekordne zarade u vikendu otvaranja u Sjevernoj Americi, a rekorde u vikendu otvaranja srušio je i u Australiji, Novom Zelandu i diljem Europe. Osim što je zaradom od 529 milijuna dolara upisan i kao rekorder svjetske premijere, svjetski je rekorder i po zaradi 100 milijuna dolara na projekcijama IMAX u samo 10 dana.